translation

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Καραμελωμένα μήλα

Pin It
Χθες βάφτισα την μικρή μου κόρη το όνομα της Βασιλεία- Αικατερίνη!!!Το θέμα της βάφτισης ηταν η Χιονάτη όποτε δε θα μπορούσαν αν λείπουν τα μήλα!!!
έ
Υλικά
1 κιλό φιρίκια ή μικρά μήλα
500γρ ζάχαρη
200γρ γλυκόζη
200γρ νερό
λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Συνταγή
Πλένουμε καλά τα μήλα και τα σκουπίζουμε να φύγει όλη η υγρασία και τα τρυπάτε στο κέντρο με ένα ξύλινο σουβλάκια ή με αυτό που εξετάζουν τον λαιμό των παιδιών οι γιατροί ,
DSC04693-001
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και την αφήνουμε να βράσει μέχρι τους 147 βαθμούς κελσίου.
DSC04695-001
αν δεν έχετε θερμόμετρο θα πάρετε ένα ποτήρι κρύο νερό, όταν θα ρίχνετε μέσα μια σταγόνα και αυτή θα κρυσταλλώνει, δε θα λιώνει  ή να διαλύετε θα πρέπει δηλαδή να στέκετε μέσα στο ποτήρι με το που το ρίχνετε και όχι στον πάτο του ποτηριού,
DSC04698-001
DSC04699-001
η καραμέλα είναι έτοιμη, (παραπάνω λίγο δε πειράζει να βράσει λιγότερο πειράζει) αποσύρετε από το μάτι, το αφήνετε για 1 λεπτό να ηρεμήσει. Βουτάμε μέσα τα μήλα ,
DSC04701
τα κρατάμε λίγο στον αέρα να στραγγίξουν
DSC04702-001
και τα ακουμπάμε πάνω σε μια λαδόκολλα.
DSC04703-001
                       Καλή Επιτυχία!!!!

Υ.Γ. Τα μήλα θα τα ετοιμάσετε 1 με 2 μέρες πριν τα χρησιμοποιήσετε αλλιώς η καραμέλα λιώνει από την υγρασία που βγάζει το μήλο.
Η συνταγή είναι του Στ. Παρλιαρού

25 σχόλια:

Κωνσταντίνα είπε...

Να σου ζήσει η νεοφώτιστη!! Πολυ ωραία ιδέα τα καραμελωμένα μήλα!!!

Petra είπε...

Na sou zhsei h mikroula!!!!!!!

Ροδανθη είπε...

Μαργαρίτα να σου ζήσει η κορούλα να είναι γερή κι ευτυχισμένη.Τέλεια τα μήλα και φοβερή εμφάνιση,να είσαι καλά καλή εβδομάδα!!!!

FLORA GIA είπε...

Να σου ζήσει το κοριτσάκι σου και αν θέλεις πες μας πως τα πρόσφερες. Τα τύλιξες ή απλά με το ξυλάκι τους.

mm_skg είπε...

Να σας ζησει η νεοφωτιστη!
Υπεροχα τα μηλαρακια!

Κατερίνα είπε...

Εντάξει, δεν πάει άλλο, έχω κρατηθεί πολλά χρόνια. Θα ρωτήσω και ας με περάσετε για ηλίθια: Πως τα τρώνε αυτά τα μήλα; Τα κόβεις, τα δαγκώνεις, τα γλύφεις, τί τα κάνεις επιτέλους;

Ανώνυμος είπε...

Να σας ζήσει! Να είναι γερή και τυχερή! Όσο για τη συνταγή είναι τέλεια!

Ερμιόνη είπε...

Καλοφώτιστη η μικρούλας σας με το όμορφο όνομα Μαργαρίτα μου! Είχε και ωραίο καιρό χτες, οπότε ελπίζω να το ευχαριστηθήκατε!
Τέλεια τα μήλα, όντως πολύ μέσα στο θέμα σας!
Φιλιά!

Eri είπε...

Να σας ζήσει το κοριτσάκι σας η νεοφώτιστη, ευτυχισμένη! Το τέλειο γλυκό της παιδικής μας ηλικίας! Φιλιά πολλά!

Martha είπε...

Να το χαίρεσαι το κοριτσάκι και να χαίρεται και το ωραίο όνομα! Τα μηλαράκια λαχταριστά, αλλά να τα φάμε κανονικά,έτσι; Όχι σαν το παραμύθι με τη Χιονάτη...

Ανώνυμος είπε...

να σας ζησει το κοριτσακι σας (συνονοματη μου κατα το ημισυ),της ευχομαι υγεια,χαρα και να τη δειτε οπως επιθυμειτε

κατερινα

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα,τα μήλα αυτά τα τρώμε δαγκώνοντάς τα!

Μυρτώ είπε...

Να σου ζήσει η μικρή σου Χιονάτη και να βρει τον πρίγκηπά της! Τα μήλα φαίνονται λαχταριστά! Εντυπωσιακά!

εφη είπε...

Να σας ζήσει η νεοφώτιστη! Πάντα τυχερή σε μια ζωή γλυκιά σαν ζάχαρη στρωμένη!

Gee Gee Gourmet είπε...

Φαντάζομαι! Θα ήταν υπέροχη βάφτιση! Να την χαίρεστε την γλυκούλα Βασιλεία-Αικατερίνη! Κι εμείς επιλέξαμε δυο ονόματα για την καθεμία από τις κόρες μας και δεν το μετανιώσαμε. Να είναι ευτυχισμένη και γερή! Κι εσείς υγιείς για να την καμαρώνετε! Τι φανταστικά τα μήλα! Ίσως τα φτιάξω με τα παιδιά της τάξης μου κάποια μέρα που θα βρούμε χρόνο. Φαίνονται εύκολα.
Πολλά φιλιά!

Conna είπε...

Να ευχηθώ και απο εδώ να σας ζήσει η μικρούλα !

Να είναι πάντα ευτυχισμένη

Φιλιά

Μarion, είπε...

Να σας ζήσει Μαργαρίτα η μικρή, καλοφώτιστη και γερή να είναι.

Τέλεια τα μηλαράκια σας.

Φιλιά

Μαργαριτα είπε...

Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις ευχες σας και σας σας ευχομαι τα καλυτερα στις οικογενειες σας!!!!
Σημερα τελειωσαμε με ξελαδωματα κτλ. οποτε επιστρέφω δριμύτερη...χαχαχαα

Αθηνά είπε...

Αν και λίγο καθυστρημένα να σου ζήσει η κορούλα. Μου άρεσε τόσο πολύ η ιδέα των καραμελωμένων μήλων, που αποφάσισα να τα ετοιμάσω για την ονομαστική γιορτή του Δημήτρη μου, προκειμένου να κεράσει τους συμμαθητές του. Οι ποσότητες ήταν διπλάσιες από τις αναφερόμενες, αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό.Ενώ είχε πήξει η καραμέλα και στεκόταν σαν σταγόνα στο ποτήρι, παρόλα αυτά δεν κρυσταλοποιήθηκε και έλιωσε κατά την διάρκεια της νύχτας από τα μηλαράκια. Το μείγμα το έβρασα για 30 λεπτά. Μήπως ήταν λίγο; Μπορείται να μου δώσετε περίπου τον χρόνο που χρειάζεται για να πετύχουμε το επιθυμητό; Ευχαριστώ.

margarita είπε...

Καλησπέρα Αθηνά καταρχην στεναχωρεθηκα πολυ γιατι ηταν η γιορτη του γιου σου και σε απογοητευεσε το αποτελεσμα, παρεμπιπτόντων να τον χαιρεσε!!!
Το θέμα μηλα ειναι πονεμένο...τα μηλα αυτα πρεπει να γινουν μονο με θερμομετρο, η καραμελα σου δεν ηταν ετοιμη για αυτο έλιωσαν ολα τα μηλα, και πρέπει να καταναλωθουν σε 3 μερες.
Ο θειος μου ζαχαροπλάστης που τον ρωτησα μου λεει βαζεις την ζαχαρη με το νερό μονο, μόλις αλλάξει χρωμα και γινει ξανθο βαζεις το χρωμα, αλλιως η καραμελα δεν εχει γινει, εγω θυμαμε την ειχα βρασει γιατι ειχα κανει μεγαλη ποσοτητα πανω απο 30 λεπτα. Και να το βρασεις παραπανω δε πειραζει θα ειναι πιο σκληρη η καραμελα μολις δεις οτι εχεις κανει μια ποσοτητα και αρχιζει να πηζει ξαναβαλτο στην φωτια να λιωσει

ΑΘΗΝΑ είπε...

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ. ΘΑ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΗΡΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΟΥ, ΟΠΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΤΑ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΟΣΟ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ.

margarita είπε...

Τα κεικ σοκολάτας επειδη εκανα πολυ μεγαλη ποσοτητα να ξερεις οτι πρεπει να γινονται μπάλα οταν βαζεις στο κεικ την μερεντα να εχει δηλαδη αρκετη υγρασια το μείγμα.

Αθηνά είπε...

Καλημέρα. Επομένως να μή χρησιμοποιήσω πολύ μπαγιάτικο κέικ ή να βάλω περισσότερη μερέντα.

margarita είπε...

Καλημέρα Αθηνα
ειναι αναλογα την υγρασια που θα εχει το κεικ, θ απροτιμουσα να εβαζες ποιο πολυ μερεντα, θα το δεις, εγω εβαλα αυτη την ποσοτητα για το κεικ που αγορασα γιατι ηταν ετοιμο, θα βαλεις μεχρι να γινει σαν μπαλα το μειγμα, ειναι πολυ ευκολα και πεντανοστιμα θα εξαφανιστοπυν αμεσως..
Φιλια

Ανώνυμος είπε...

Hello I am so delighted I found your blog page, I really found you by accident, while I was searching on Digg for something else, Anyhow I
am here now and would just like to say cheers for a tremendous post and a all round interesting blog (I also love the
theme/design), I don’t have time to read it all at the minute but I have bookmarked it
and also added your RSS feeds, so when I have time I will be
back to read much more, Please do keep up the fantastic b.


Stop by my page :: Family Hotels in Paris

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...