translation

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Κουλουράκια Πλεξούδες με κανέλα και πορτοκάλι

Pin It
Αφράτα, γρήγορα και πεντανόστιμα!!!
ά ύ
Υλικά
700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ βούτυρο φρέσκο
250 γρ ζάχαρη άχνη
2 αυγά
2κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γλυκού κανέλα
1 αυγό για άλλειμα
Συνταγή
Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κομμάτια

IMGP0181
και το αδειάζουμε με όλα τα υλικά στο μπολ. Ζυμώνουμε καλό έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
IMGP0186 (1)
Εάν βγει μαλακό το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο. Πλάθουμε τα κουλουράκια κάνοντας μπαστουνάκια πιάνοντας τα από την μέση και στριφογυρίζοντας τα και τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε φύλλο λαδόκολλας.

IMGP0189
IMGP0190
Αλείφουμε με το αυγό που έχουμε ανάμειξη με λίγο
γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170-180 βαθμούς έως να πάρουν χρώμα.

IMGP0192
                       Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Εάν θέλουμε προσθέτουμε ξύσμα από πορτοκάλι και χωρίζουμε τη
ζύμη στη μέση προσθέτοντας σε κάθε μέλος διαφορετικό μπαχαρικό της αρεσκείας μας.

Η συνταγή ειναι της θείας μου Ελενης Τσαφή.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαργαρίτα μου τι ωραία και μυρωδάτα κουλουράκια είναι αυτά!!Λατρεύω την κανέλα και ο αρωματικός ΄γάμος΄της με τη δυνατή γεύση του πορτοκαλιού είναι συγκλονιστικά επιτυχημένος.Θαυμάσιο βούτηγμα για τον καφέ ή το γάλα των παιδιών!
Συγχαρητήρια στη θεία για την ωραία συνταγή, αλλά και σε εσένα για την άψογη εκτέλεση.Φιλιά πολλά,πολλά.
Foteini Thes

Ανώνυμος είπε...

Τα εφτιαξα αμέσως μόλις είδα την συνταγή! Όλοι νόμιζαν πως ήταν αγοραστα! Τα καλύτερα κουλουρακια που εφτιαξα ποτέ! Εχω ήδη αρχίσει να μοιραζω την συνταγή! Συγχαρητήρια!

Ανώνυμος είπε...

Να αντικαταστήσω το πορτοκάλι με λεμόνι;

margarita είπε...

Καλησπερα
Φυσικα και μπορεις, μπορεις και εσανσ αμυγδαλου ή οτι γευση σας αρεσει.

Ανώνυμος είπε...

Ka Margarita kalispera
kata tuxi bika sto blog sas mia kai epsaxna sudagi gia koulourakia portokaliou.
An kai htane i proti fora pou prospathisa na kano kati tetoio .. ta koulourakia mou vgikane katapliktika!

kai fusika tha po geia sta xeria sas! :-)))
Sas euxaristo polu gia tin polu oraia sudagi , duskole vriksei kaneis lites kai katanoites sudages, episis i photo sas voithane para polu.
Tha prospathiso fusika kai alla fagita sas !
tha sas enimerono gia ta apotelesmata.

Nadia-Vienna

margarita είπε...

Ευχαριστω πολυ!!!
ΚΑι χαιρομαι παρα πολυ οταν διαβαζζω τετοια μυνηματα, ΕΛπιζω να σας αρεσουν και οι άλλες συνταγες που θα δοκιμασετε, περιμένω εντυπώσεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα. Επειδή θέλω να φτιάξω τα συγκεκριμένα κουλουράκια θα ήθελα να ρωτήσω όταν γράφετε βούτυρο φρέσκο ποιο είναι; Το χύμα ή κάποιο βούτυρο τύπου κερκύρας;

margarita είπε...

Καλησπέρα
το βουτυρο αγελάδος.
Καλη ΕΠιτυχια!!!!
Περιμενω εντυπωσεις!!!

βιβη είπε...

Καλησπέρα, χρησιμοποιώ πάντα το γίδινο βούτυρο της ΕΒΟΛ, θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα; Θα γίνουν πιο σκληρά; Αποφεύγω κάθε τι αγελαδινό.

βιβη είπε...

Καλησπέρα, χρησιμοποιώ πάντα το γίδινο βούτυρο της ΕΒΟΛ, θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα; Θα γίνουν πιο σκληρά; Αποφεύγω κάθε τι αγελαδινό.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα. Πράγματι πανεύκολα και γρήγορα. Εγώ επειδή είχα βούτυρο γάλακτος έβαλα 300g βούτυρο γάλακτος και 100g αγελάδος. Έγιναν αρκετά καλά όμως δεν μου φούσκωσαν μου άπλωσαν και έγιναν τραγανά. Αυτό σημαίνει ότι κάτι έκανα λάθος με τη δοσολογία, ξέρετε να μου πείτε τι ήταν; Πάντως θα δοκιμάσω πάλι.

margarita είπε...

Καλησπέρα
Οταν τα έπλαθες κολουσαν στα χέρια?

Ανώνυμος είπε...

Μμμμμμμμμμ! Μοσχομιριζει το σπιτι♥♥

Ανώνυμος είπε...

Μμμμμμμ!μοσχομιριζει το σπιτι ♥♥

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...