translation

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

Pin It Ο χειμώνας έφτασε!!!
DSC04943-001
Υλικά
1 κιλό καθαρισμένα και κομμένα κυδωνιά σε λωρίδες
3 φλ. του νες νερό
3 φλ. του νες ζάχαρη
3 κλωνάρια αρμπαρόριζας
2 κουτ. σούπας λεμόνι
Συνταγή
Βάζουμε τα κομμένα κυδωνιά σε νερό με λίγο λεμόνι όλο το βράδυ.
DSC04934-001
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν για 10 λεπτά, έπειτα ρίχνουμε τα κυδωνιά και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι( δείτε εδω ),
DSC04936-001
περίπου για 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά,λίγο πριν τελειώσουμε με το βράσιμο ρίχνουμε μέσα την αρμπαρόριζα και το λεμόνι. Το  βάζουμε σε βάζα με τον εξής τρόπο. ( δείτε εδω)
DSC04939-001
                  Καλή Επιτυχία

9 σχόλια:

Kamikaze είπε...

Έχω υπογλυκαιμίες ή η ιδέα μου είναι?

Foteini Thes είπε...

Μαργαρίτα μου ένα από τα πιο γευστικά χειμωνιάτικα γλυκά είναι το κυδώνι!Λίγο δύσκολο στο καθάρισμά του,όμως πόσο σε αποζημιώνει η νοστιμιά του!!Η γιαγιά μου το έτριβε στον ρεντέ και αφού το έφτιαχνε και κρύωνε ,δεν χορταίναμε να το τρώμε..Τιμάς πάντα τα παραδοσιακά γλυκά,μπράβο σου!Φιλιά πολλά,πολλά.

Eri είπε...

Κάτσε καλέ, ο χειμώνας έφτασε?!!! Δεν έφτασε εδώ, θα έφτασε εκεί? ενα απο τα πιο αγαπημένα μου γλυκά το κυδώνι, πεθαίνω!

Martha είπε...

Τί άρωμα! Τι γεύση!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Στείλε επειγόντως βαζάκι, το κυδώνι είναι το γλυκό μου!!!!
Δεν μπορώ να φανταστώ γιαούρτι χωρίς κυδώνι από πάνω!
Γεια στα χέρια σου Μαργαρίτα μου!
Φιλιά, καλό απόγευμα!

margarita είπε...

Καλησπερα
Φωτεινη μου ειμαι φαν και νομιζω οτι ολοι το εχουμε γυρισει την παραδοση.
Ερη αφου εφαγα κυδωνια ηρθε χειμωνας ετσι το εχω συνδιασει,
Μαρθα δε το συζηταω το αγαπημενο μου γλυκο,
Ελενα να σου στειλω την μαμα μου μου την θυμιζεις... Στειλε διευθυνση να οσυ στειλω βαζακι!!!

Ανώνυμος είπε...

δεν έτυχε!πέτυχε!!!πολύ καλό!!η γιαγια μου βάζει σαν επιπλέων ύλικά 1 ξυλάκι κανέλας κ 2-3 γαρυφαλάκια....!

Ασφενδιανος είπε...

Εχω μια κυδωνια και μαζεψα προχτες παρα πολλα κυδωνια. Μονο που μας εχουνε τελειωσει οι γιαγιαδες και εμεις οι νεοι δεν πολυξερουμε. Η αδερφη μου νομιζει οτι οι παλιοι τα αφηναν σε ασβεστη (και μετα φυσικα τα επλεναν καλα). Η γυναικα μου ειναι Μολδαβα κι εκει εχουν εντελως διαφορετικη συνταγη (πιο ψιλοκομμενα, βγαινουν σαν μαρμελαδα). Μεχρι στιγμης εχουμε πειραματιστει με 2-3 κατσαρολες και προσπαθω να βρω ιδεες. Πολυ καλη η ιδεα για κανελλα, θα προσαθησω να την πεισω να βαλει...

margarita είπε...

Καλησπέρα
Ασβέστη βάζουμε σε καποία γλυκα με φλούδα για να διατηρηθουν τραγάνα δεν βάζουμε σε όλα τα γλυκα του κουταλιού..
Το συγκεκριμένο ειναι πολυ τραγανο απο μόνο του δοκιμάστε το και πειτε μου
Καλη Επιτυχια!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...