translation

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Σκορδόψωμα κόμποι

Pin It Τα χειμωνιάτικα ψωμάκια!!!
ό
Υλικά
Πολτό σκόρδου
1 1/2 φλ. ελληνικού ελαιόλαδο
5-6 σκελίδες σκόρδο
Ζυμάρι
3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
1/4 φλ. τσαγιού γάλα
1 κ. γλυκού αλάτι
1 κ. σούπας ζάχαρη
1 κ.γλυκού ρίγανη
1 φακελάκι μαγιά
2 κ. σούπας από τον πολτό σκόρδου
Πασπάλισμα
ρίγανη
πάπρικα
Συνταγή
Βάζουμε το λάδι με το πολτό σκόρδου στο multi και το κάνουμε κρέμα.
DSC04969
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, ανακατεύουμε
DSC04970
και προσθέτουμε το αλεύρι ( μην το βάλετε όλο μαζί , πρώτα τις 2 φλιτζάνες και λίγο λίγο την τρίτη έως ότου να μην κολλαεί το ζυμάρι στα χεριά)
DSC04973
και ζυμώνουμε, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο του.
DSC04974
Περνούμε έπειτα το ζυμάρι και ανοίγουμε ένα φύλλο 2-3 χιλιοστών, το κόβουμε λωρίδες πάχους 1 εκ.
DSC04975
το ξανακάνουμε μπάλα και το ανοίγουμε ένα σχετικά χοντρό κορδόνι, κάνουμε το κορδόνι κόμπο
DSC04977 
DSC04978
και ενώνουμε τις 2 άκρες που εξέχουν ,
DSC04980
Βάζουμε τα ψωμάκια σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά,
DSC04981
μόλις διπλασιαστούν σχεδόν σε όγκο τα αλείφουμε με πινέλο με τον πολτό σκόρδου
DSC04982
και ρίχνουμε από πάνω λίγη ρίγανη με πάπρικα.
DSC04984
Τα ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά .
DSC04993
                                                                                                Καλή Επιτυχία!!!!

29 σχόλια:

Lila Xagorari είπε...

Πολύ ωραία Μαργαρίτα τα ψωμάκια!!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Τέλεια τα ψωμάκια Μαργαρίτα, πήρα ένα, μην το ψάχνεις!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΗ είπε...

Μαργαρίτα μου τέλεια τα ψωμάκια!Το σχήμα τους είναι καταπληκτικό!
Φιλιά!

mia maria είπε...

Πολυ όμορφα! Γεια στα χέρια σου:)

Ζουζού είπε...

Τρέλα ζάλη!!!Μπράβο υπέροχα! Καλή σας όρεξη!!!

Τατιάνα είπε...

ΜΜΜΜΜΜΜΜΜμμμμμμμμμμ πολύ καλά!!!!!!!!!!!!
Θα τα φτιάξω σίγουρα!

Ειρήνη Ε. είπε...

Μαργαρίτα, τα λατρεύουμε τα σκορδόψωμα οικογενειακώς και μου ζητούν συχνά να τους τα φτιάξω. Μου αρέσει το σχήμα που τους έδωσες. Ροδοψήθηκαν ωραιότατα. Καλοφάγωτα.
Καλό μεσημέρι.

Αγγελικη Ν είπε...

Μαργαρίτα τέλειο!

Conna είπε...

Θέλω και εγω κομπάκια ... πολυ μου αρέσουν.

Φιλιά

stevenkyp είπε...

ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΥΠΕΡΟΧΑ

Ερμιόνη είπε...

Εκτός από πολύ νόστιμα είναι και πάρα πολύ εμφανίσιμα!
Φιλιά!

Foteini Thes είπε...

Πόσο λαχταριστά και όμορφα δείχνουν τα σκορδόψωμα Μαργαρίτα μου!!!!Εξαιρετική συνταγή για συνοδευτικό σούπας ,τώρα που σιγά-σιγά θα κρυώσει ο καιρός,αλλά και για ντίπ με μία μπυρίτσα!Φιλιά πολλά.πολλά.

Eri είπε...

Τι να λέμε, φοβερά! Εχω κ εγώ κόμπους σε λίγες μέρες αλλά γλυκούς..
Φιλάκια φιλενάδα!

Dimitra είπε...

Πω πω πω! τι λαχταριστό που φαίνεται!!! Το βράδυ να κοιμηθώ με σύζυγο (δεν τρώει σκόρδο) ή θα με στείλει καναπέ μεριά???

gvarvakis είπε...

Τι φοβερά και νόστιμα ψωμάκια!!!!!!!!!
Συναρπαστικό αποτέλεσμα στο ξεφούρνισμα :)
Γεια στα χέρια σου Μαργαρίτα!!!

Kamikaze είπε...

Ευχαρίστως το κατασπάραζα! πολύ καλό!

margarita είπε...

Χαιρομαι πολυ που σας αρεσαν!!!
Κανονιστε καμια εκδρομουλα ολοι μαζι
να σας κανω το τραπέζι !!!
Φιλια!!!!

astroneraidoula είπε...

Καλέ, μου τρέχουν τα σάλια μεσημεριάτικα! Θα μπορούσα αντι για σκόρδο να τους βάλω ελιές ή πιπεριά, ή πέστο, ή τυράκι, ή ότι άλλο βρεθεί στο ψυγείο; Ωραίο το σκόρδο, αλλά όχι για όλες τις ώρες!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Τα έφτιαξα το μεσημέρι και ήδη κοντεύουν να εξαφανιστούν!
Πολύ πολύ νόστιμα και αφράτα!
Μπράβο Μαργαρίτα για την ωραία συνταγή!!

Ανώνυμος είπε...

Μαργαριτα θα μπορουσα σε καποια φαση να τα βαλω στην καταψυξη και να τα ψησω την ημερα που θα εχω τραπέζι?

margarita είπε...

Φυσικα και μπορεις μετα το δευτερο φουσκωμα αφου εχεις κανει το σχήμα. Θα τα ψησεις χωρις να τα ξεπαγωσεισ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΛΟΙΒΩ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΛΑΔΙ?ΠΡΙΝ ΤΑ ΒΑΛΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ Η ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΨΗΣΩ?/ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!!

margarita είπε...

Καλησπερα
μολις τα βγαλεις, κραατα το μειγμα στο ψυγειο το λαδι ειναι συντηρητικό κραταει καιρο.

BoulA είπε...

ΤΈΛΕΙΑ ΤΑ ΦΤΙΆΧΝΩ ΔΕΎΤΕΡΗ ΦΟΡΆ!!!!!!!! ΑΡΈΣΟΥΝ ΠΟΛΎ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΕΡΟΧΑ!!! ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ! ΟΛΟΙ ΤΑ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

Μήπως το 1,5 φλυτζανι λάδι ειναι πολύ; Μου έμεινε ολο και το πεταξα.

margarita είπε...

Καλησπέρα
ειναι φλυτζάνι του ελληνικου οχι του τσαγιου,
μαλλον δε το προσεξατε.
Καλη Επιτυχια για την επόμενη φορα!!!

anastasia karamanli είπε...

Η κορη μου τα ερωτευτηκε με την πρωτη μπουκιά!Σκορδοψωμακια-φιογκακια ετσι τα λεει.Ειναι πεντανοστιμα!

Ανώνυμος είπε...

Αν και έβαλα κι εγώ, όπως μία προηγούμενη κυρία, μεγάλο φλιτζάνι λάδι (κράτησα το υπόλοιπο για άλλη φορά βάζοντας περισσότερο από το μείγμα λαδιού - σκόρδου), έγιναν ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!!! Με τέτοιες συνταγές δεν αγοράζουμε πλέον ψωμί από φούρνο.

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...