translation

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Καζάν Ντιπι

Pin It Ο πάτος του καζανιού!!!!


Υλικά
1 1/2 λίτρο γάλα
150γρ νισεστέ
100γρ βούτυρο
2 1/2 φύλλα ζελατίνης
1/2 κιλό ζάχαρη
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με την ζάχαρη ρίχνουμε το νισεστέ το βούτυρο και τις ζελατίνες
DSC04859-001
ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.
DSC04861-001
Μόλις πήξει σε ένα βαθύ ταψί τετράγωνο βάζουμε μια κουτάλα από την κρεμά και την απλώνουμε σε όλο τον πάτο του ταψιού (μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω από κουτάλα),
DSC04862
DSC04863-001
βάζουμε στο φούρνο την ρύθμιση μόνο κάτω να ψήνει και βάζουμε το ταψί στην προτελευταία σκάλα του φούρνου,
DSC04864-001
το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επάνω επιφάνεια τις κρέμας.
DSC04865-001
Το βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα ,
DSC04868-001
περιμένουμε να χλιάνει και το βάζουμε στο ψυγείο.
DSC04880
                     Καλή Επιτυχία!!!

16 σχόλια:

Ροδανθη είπε...

Ουάου πολύ καλό κι εύκολο θα δοκιμαστεί σίγουρα,να είσαι καλά καλή σου μέρα!!!

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα σας. ωραία η συνταγή θα το φτιάξω, αλλά μία ερωτησούλα.
τι είναι το "νισεστέ"? ευχαριστώ..Αγγελική

SpIrToKoYto είπε...

μου αρέσει...
το κάνεις με τον εύκολο τρόπο...!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Α πα παααααα!!!
Σταμάτα να μας ξεμυαλίζεις με τις νοστιμιές σου!
Θεϊκό το γλυκάκι!
Φιλιά!

just another blog! είπε...

κορν φλαουρ

FLORA GIA είπε...

Ωραιότατη συνταγή αλλά
έλα και στο blog μου να παραλάβεις ένα βραβείο...

ΕΛΕΝΗ είπε...

Καταπληκτικό!!!

Eleanna G. είπε...

Ωωω λατρεύω το καζάν ντιπί! Είναι ακριβώς αυτό, κρέμα που "τσουρουφλίστηκε" στο ψήσιμο στον πάτο της κατσαρόλας :) Το λατρεύω και λόγω καταγωγής αλλά φυσικά και γεύσης! Τέλειο Μαργαρίτα, φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Πω - πω φαίνεται πολύ ωραίο και εύκολο ! Την ζαλατίνη μπορώ να την αποφύγω ή να την αντικαταστήσω ;

margarita είπε...

Ειναι πολυ καλη σχεδον ιδια με αυτη τον ζαχαροπλαστειων ισως λιγο πιο γλυκια, Βιβη μου οντω ςμε τον ευκολο...χαχαχα
Το νισεστε ειναι ιδιο με το κορν φλαου αμυλο καλαμποκιου.
Δυστηχως δε μπορεις να το αντικαταστασεις σε αυτη την συνταγη με τιποτα

Fan είπε...

Καλέ εύκολο δείχνει, ενώ εγώ το είχα στο μυαλό μου για πολύ μπελαλίδικο! Θα το δοκιμάσω! Αγαπημένο γλυκό!
{Fan, όπως λέμε sofan!}

Kamikaze είπε...

Καλησπέρα και από εμένα ..... καζάν ντιπί ένα από τα αγαπημένα μου ..... έχω ακούσει ότι θέλει γάλα από βουβάλι αλλά άντε να βρεθεί!
Τα σέβη μου πάντως διότι είναι δύσκολη η εκτέλεση του.

Dear e-diary είπε...

Έτσι φτιάχνεται??? δε το ήξερα.. Θα το δοκιμάσω.. Το καζαν ντιπί δε μου άρεσε καθόλου μέχρι που έφαγα στη Κωνσταντινούπολή το αυθεντικό και ξετρελάθηκα!!

Ανώνυμος είπε...

Μου σβόλιασε αρκετά!Γιατί;

Ανώνυμος είπε...

θέλει 2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο και ένα φακελακι βανίλια.τα προσθέτουμε στο τέλος.επίσης θέλει νισεστέ.υπαρχει στα super market.οχι κορν φλαουερ.ζελατινες δεν χρειάζονται!

margarita είπε...

Καλησπέρα
Συγνωμμη αλλα αλλη η συνταγη η μια και αλλη η αλλη
δεν υπάρχει πατρον στις συνταγες, το τι χρειάζετε μια συνταγη το ξέρει αυτος που την κάνει και την δημιουργει, δεν νομίζω οτι υπάρχει μονο μια συνταγη
για καζαν ντιπι....

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...