translation

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Καραμελένιο brownies

Pin It Είναι μεγάλη τιμή σήμερα να φιλοξενώ μια συνταγή από το Blog Συνταγές της Καρδιάς,  ένα από τα παλιότερα Blog μαγειρικής, που απαρτίζετε από 9!!!! φίλες οι οποίες πέρασαν πολλά για να δημιουργήσουν αυτή την φανταστική ομάδα!!! Δε πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος που έκανε αναζήτηση συνταγής και δε έπεσε επάνω σε αυτό το Blog. Η θεματολογία μεγάλη, συνταγές , ταξίδια. συμβουλές για θέματα του σπιτιού. πολύ μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνουν εξού και ο τίτλος Συνταγές της Καρδιάς
Με πολλή μεγάλη μας χαρά ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Μαργαρίτας, και την ευχαριστούμε πολύ που μας δίνει την ευκαιρία για το πρώτο μας guest post!
Ευχόμαστε αυτή η όμορφη πρωτοβουλία να συνεχιστεί, και να δούμε πολλές νόστιμες συνταγές να κυκλοφορούν ανάμεσα σε όλα τα food blogs, γιατί είναι στ’ αλήθεια ό,τι πιο όμορφο αυτή η συνεργασία!
Στην γλυκιά Μαργαρίτα ευχόμαστε να συνεχίσει για πολύ καιρό να μας κερνάει τις νοστιμιές της μέσα από το όμορφο σπιτάκι της, γιατί είναι κάτι που το κάνει με αγάπη και μεράκι, και αυτό σίγουρα φαίνεται και το αντιλαμβάνεται ο κόσμος!
Μα πάνω απ’ όλα της ευχόμαστε να είναι ευτυχισμένη στην προσωπική της ζωή και να χαίρεται την οικογένειά της!
Για να σας γλυκάνουμε ετοιμάσαμε ένα καραμελένιο brownies, που ελπίζουμε να σας αρέσει.
Πάμε να δούμε πως το φτιάχνουμε??

22
Θα χρειαστούμε:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
180 γρ. βούτυρο Lurpac
90 γρ. αλεύρι
6 αυγά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Στην πράξη:
Ξεκινάμε καραμελώνοντας το ζαχαρούχο γάλα.
Βάζουμε το κουτί ολόκληρο (κλειστό) σε μια κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει, και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 2 ώρες.
Φροντίζουμε να συμπληρώνουμε με νερό, αν δούμε ότι η στάθμη του νερού κατεβαίνει.
Βγάζουμε το κουτί προσεκτικά από τη κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και ξανά-ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα.
Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι.
Φροντίζουμε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά του σοκολατένιου μείγματος.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο πυρέξ ή ένα μικρό ταψάκι.
Μην χρησιμοποιήσετε μεγάλο πυρέξ ή ταψί, γιατί το μείγμα θα απλώσει πολύ και το γλυκό θα γίνει πολύ λεπτό.
Αδειάζουμε στο πυρέξ τα 2/3 του σοκολατένιου μείγματος.
Πάνω από αυτό, απλώνουμε με ένα κουταλάκι το καραμελωμένο γάλα.
Πρέπει να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με το γάλα.
Πάνω από το καραμελωμένο γάλα απλώνουμε το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα.
Με την ανάποδη ενός κουταλιού ή με την λάμα ενός μαχαιριού, ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις το γλυκό, ώστε να σχηματιστούν νερά.
Βάζουμε το πυρέξ στον φούρνο και ψήνουμε στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 15 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε το γλυκό μας με μια μπάλα παγωτό ή με χτυπημένη κρέμα γάλακτος!

33
                    Καλή Επιτυχία!!!!

19 σχόλια:

Στέλλας Κουζινομπερδέματα είπε...

Μ' αρέσει!!
Και στα παιδιά μου το ίδιο!!
Φιλιά.

Ειρήνη Ε. είπε...

Γλυκό καραμελοσοκολατένιο κέρασμα, για να ξεκινήσει γλυκά η εβδομάδα μας. Δεν αντιστεκόμαστε σε τέτοιες λιχουδιές!!
Αξιόλογη η πρωτοβουλία ανταλλαγής γκέστ ποστ, ανάμεσα στους food bloggers. Ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν μεράκι το καλό φαγητό και το μοιράζονται μέσα από τις ιδέες, τις προτάσεις, τις συνταγές τους, με όσους έχουν το ίδιο πάθος! Καλή συνέχεια.
Καλή εβδομάδα.

Foteini Thes είπε...

Καλημέρα Μαργαριτα μου
Δεν γνωρίζω ποιάς κυρίας είναι η θαυμάσια αυτή ιδέα-όχι ότι έχει σημασία-αλλά δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω την αναγκαιότητα για την πραγματοποίησή της!!!Με ευγενικά συναισθήματα δημιουργήθηκε,επεκτάθηκε και εύχομαι να ριζώσει και να μας προσφέρει εκπλήξεις με τις τόσο ενδιαφέρουσες αναρτήσεις!Μπράβο σας κορίτσια!Για να μην επαναλαμβανομαι τα σχόλια μου τα έχω σημειώσει και στην Έλενα.Φιλιά πολλά,πολλά.

Ερμιόνη είπε...

Πάρα πολύ λαχταριστό και εύκολο γλυκάκι με πλούσια σοκολατένια γεύση αλλά και την καραμέλα να συμπληρώνει υπέροχα το αποτέλεσμα!
Μπράβο κορίτσια για τη θεσπέσια πρόταση, αλλά και για την όμορφη συνεργασία!
Φιλιά πολλά!

Katerina Verigka είπε...

Καλησπέρα!Ήρθα από το blog Συνταγές της Καρδιάς από το post της Έλενας!Μπράβο σας που συνεργάζεστε!! Συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνετε και όλα όσα μοιράζεστε!Καλή εβδομάδα με δύναμη και αισιοδοξία!!

Kamikaze είπε...

Φαντασία σκέτη είναι το γλυκάκι..... άψογο!

ΕΛΕΝΗ είπε...

Μπράβο σας κορίτσια πολύ ωραία αυτή η συνεργασία μου αρέσει η ιδέα ανταλλαγής post!Όσο για το γλυκό τι να πω είναι φανταστικό, χωρίς άλλα λόγια!!!
Φιλιά πολλά!

Eri είπε...

Καθόλου δεν μας αρέσει, πάρτο απο εδώ και μονο σε μένα να πεις που θα το κρύψεις! :P
τι ειναι αυτο το γλυκό, μας πήρατε τα μυαλά και βρίσκομαι και σε περιορισμό!
Φιλάκια πολλά σε όλες, θέλω κ άλλα guest posts!

dimitra είπε...

Απίστευτη συνταγή..!!! Ευχαριστώ πάρα πολύ που μου κρατάτε συντροφιά ειδικά τον τελευταίο χρόνο που βρίσκομαι στον καναδά, και ανελλιπως παρακολουθώ τις συνταγές σας καθημερινά...
Είναι μία σύνδεση με την πατρίδα, με τον δικό μας μοναδικό τρόπο που μόνο εμείς ξερουμε να εκφράζουμε στο τραπέζι για τους αγαπημένους μας:)
ευχαριστώ πολύ, συνεχίστε, μας ομορφαίνετε την ζωή τους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Δήμητρα.

mia maria είπε...

Πολύ ωραίο! Μπράβο σε όλα τα κορίτσια:)

margarita είπε...

Καλημέρα χαιρομαι πολυ που σας αρεσει η στηλη του guest post ευχομαι και ελπιζω να ακολουθησουν αρκετοι ακομη...
και ευχαριστω ακομη μια φορα την Ελενα απο τις ΣΥνταγες της καρδιας που εφτιαξε αυτη την πανεμορφη λιμπιστερη και φανταζομαι πεντανοστιμη συνταγη ειδικα για μενα.

Conna είπε...

Ηρθα να πάρω το κομματάκι μου.

Θα ξαναπάρω φυσικά οταν το ανεβάσουν και τα κορίτσια ... χιιχιιχ

Μπράβο σε όλες σας για την κίνηση των guest posts.

Φιλιά

κατερινα προδρομου είπε...

Καλησπερα και χαιρομαι πολυ που μπηκα στην ομορφη παρεα σας συγχαριτηρια για τις υπεροχες συνταγες ειναι υπεροχες. Σας ευχαριστω που δωσατε την ευκαιρια να μπω και εγω στην γλυκια παρεουλα σας το ονομαμου ειναι κατερινα.

κατερινα προδρομου είπε...

Συγχαριτηρια για τις υπεροχες και ευκολες συνταγες που μας δειχνεις Μαργαριτα χαιρομαι που ειμαι και εγω στην γλυκια παρεασας

κατερινα προδρομου είπε...

καλο απογευμα!!!!!!!!!!!

margarita είπε...

Καλησπερα!!!
Κατερινα αν εχεις δημιουργησει blog μαγειρικηα θα ηθελα να μου στειλεις το λινκ να το βαλω στη σελιδα. χαιρομαι πολυπου βλεπω και νουργια ατομα στην παρεα!!!

Άννα είπε...

ποιες ειναι οι καταλληλες διαστασεις για το σκευος οπου θα το ψησουμε; ειτε στρογγυλο ειτε ορθογωνιο, αν γινεται να απαντησεις Μαργαριτα το συντομοτερο γιατι θελω να το φτιαξω!! ευχαριστω!

margarita είπε...

Καλησπερα Αννα.
μόλις μπηκα επειδη η συνταγη ειναι της Ελενας την εστειλα μυνημα μολις απαντηση θα σου στειλω να σου πω αμεσως. Φιλια

margarita είπε...

Η Ελενα μου ειπε οτι το ταψακι της ειναι 30χ18 ορθογωνιο ή sanitas μια χρήσεως που πουλάνε τα σούπερ μάρκετς
Ελπιζω να σε προλαβα

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...