Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Καραμελένιο brownies

Είναι μεγάλη τιμή σήμερα να φιλοξενώ μια συνταγή από το Blog Συνταγές της Καρδιάς,  ένα από τα παλιότερα Blog μαγειρικής, που απαρτίζετε από 9!!!! φίλες οι οποίες πέρασαν πολλά για να δημιουργήσουν αυτή την φανταστική ομάδα!!! Δε πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος που έκανε αναζήτηση συνταγής και δε έπεσε επάνω σε αυτό το Blog. Η θεματολογία μεγάλη, συνταγές , ταξίδια. συμβουλές για θέματα του σπιτιού. πολύ μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνουν εξού και ο τίτλος Συνταγές της Καρδιάς
Με πολλή μεγάλη μας χαρά ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Μαργαρίτας, και την ευχαριστούμε πολύ που μας δίνει την ευκαιρία για το πρώτο μας guest post!
Ευχόμαστε αυτή η όμορφη πρωτοβουλία να συνεχιστεί, και να δούμε πολλές νόστιμες συνταγές να κυκλοφορούν ανάμεσα σε όλα τα food blogs, γιατί είναι στ’ αλήθεια ό,τι πιο όμορφο αυτή η συνεργασία!
Στην γλυκιά Μαργαρίτα ευχόμαστε να συνεχίσει για πολύ καιρό να μας κερνάει τις νοστιμιές της μέσα από το όμορφο σπιτάκι της, γιατί είναι κάτι που το κάνει με αγάπη και μεράκι, και αυτό σίγουρα φαίνεται και το αντιλαμβάνεται ο κόσμος!
Μα πάνω απ’ όλα της ευχόμαστε να είναι ευτυχισμένη στην προσωπική της ζωή και να χαίρεται την οικογένειά της!
Για να σας γλυκάνουμε ετοιμάσαμε ένα καραμελένιο brownies, που ελπίζουμε να σας αρέσει.
Πάμε να δούμε πως το φτιάχνουμε??

22
Θα χρειαστούμε:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
180 γρ. βούτυρο Lurpac
90 γρ. αλεύρι
6 αυγά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Στην πράξη:
Ξεκινάμε καραμελώνοντας το ζαχαρούχο γάλα.
Βάζουμε το κουτί ολόκληρο (κλειστό) σε μια κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει, και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 2 ώρες.
Φροντίζουμε να συμπληρώνουμε με νερό, αν δούμε ότι η στάθμη του νερού κατεβαίνει.
Βγάζουμε το κουτί προσεκτικά από τη κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και ξανά-ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα.
Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι.
Φροντίζουμε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά του σοκολατένιου μείγματος.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο πυρέξ ή ένα μικρό ταψάκι.
Μην χρησιμοποιήσετε μεγάλο πυρέξ ή ταψί, γιατί το μείγμα θα απλώσει πολύ και το γλυκό θα γίνει πολύ λεπτό.
Αδειάζουμε στο πυρέξ τα 2/3 του σοκολατένιου μείγματος.
Πάνω από αυτό, απλώνουμε με ένα κουταλάκι το καραμελωμένο γάλα.
Πρέπει να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με το γάλα.
Πάνω από το καραμελωμένο γάλα απλώνουμε το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα.
Με την ανάποδη ενός κουταλιού ή με την λάμα ενός μαχαιριού, ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις το γλυκό, ώστε να σχηματιστούν νερά.
Βάζουμε το πυρέξ στον φούρνο και ψήνουμε στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 15 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε το γλυκό μας με μια μπάλα παγωτό ή με χτυπημένη κρέμα γάλακτος!

33
                    Καλή Επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...