translation

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Ωτία

Pin It Με συγκίνηση σας παρουσιάζω αυτό το γλυκό. Όποιος έχει ποντιακή καταγωγή το γνωρίζει. Είναι το γλυκό των παιδικών μου χρονών, περίμενα πως και πως να το φτιάξει η γιαγιά μου, Δυστυχώς η συνταγή δεν είναι δική της αλλά είναι εξίσου καλή όσο αυτή που έκανε.
DSC05533-001
Υλικά
200γρ γιαούρτι αγελαδινό
1 κ.γ σόδα φαγητού
2 φλ. ελληνικού ζάχαρη
2 αυγά
800γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
λίγο αλάτι
Συνταγή
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα βαθύ πιάτο και το ανακατεύουμε την σόδα, το αφήνουμε τουλάχιστον 3-4 ώρες να φουσκώσει. αν μπορείτε αφήστε το όλο το βράδυ.
DSC05508-001
ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί βάζοντας σιγά σιγά το αλεύρι,
DSC05510-001
ζυμώνοντας έως ότου να μην κολλάει στα χεριά (μην είναι πολύ σφικτή η ζύμη), την αφήνουμε 2 ώρες να ξεκουραστεί.
DSC05512-001
Αν βιάζεστε ξεκινήστε αμέσως. Ανοίξτε την ζύμη ένα φύλλο 2 χιλ. κόβουμε την ζύμη σε ρόμβους ή σε τετράγωνα,
DSC05520-001 
κάνουμε μια τρύπα στην μέση
DSC05521-001
και περνάμε την μια άκρη μέσα από την τρύπα.
DSC05522-001
DSC05523-001
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι αρκετό λάδι να καεί καλά και ρίχνουμε μέσα τα ωτια,
DSC05519-001
τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 μεριές. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα σερβίρουμε με ζάχαρη, μελί ή σκέτα.
DSC05524-001
                   Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Πρόσθεσα στην συνταγή 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει για να βγουν πιο φουσκωτά.
Η συνταγή είναι της Ελένης Σαββιδου.

15 σχόλια:

Foteini Thes είπε...

Καλημέρα Μαργαρίτα μου
Καταλαβαίνω πολύ καλά τη συγκίνηση σου για το γλυκό των παιδικών σου χρόνων!!!Δεν υπάρχουν πιο πολύτιμες αναμνήσεις από αυτές που συνδέονται με τα ευτυχισμένα χρόνια της παιδικής μας ηλικίας!
Είναι αλήθεια ότι το συγκεκριμένο γλυκάκι δεν έτυχε να το δοκιμάσω.Εντυπωσιακή και πρωτότυπη η εμφάνιση του,με το περίεργο δέσιμο της ζύμης!Φαίνεται νόστιμο και εύκολο να γίνει και θα το έχω στα υπ΄όψιν..Φιλιά πολλά,πολλά.

sundayspoon είπε...

Πρώτη φορά ακούω και βλέπω το συγκεκριμένο γλυκό, αλλά φαίνεται πολύ γευστικό! Μου άρεσε πολύ το κόλπο με την τρύπα!
Καλημέρα! Φιλιά πολλά!

Penelope είπε...

Ποντιακής καταγωγής δεν είμαι αλλά την ξέρω την συνταγή από παλιά φίλη και συνάδελφο. Τώρα μου την ξαναθύμησες Μαργαρίτα, αλλά κάνω μια σκέψη, στον φούρνο μπορούν να ψηθούν άραγες;
Και να ζαχαρωθούν μετά αντίστοιχα;
Καλημέρα να έχεις.

Ερμιόνη είπε...

Οι παραδοσιακές συνταγές έχουν πάντα μια ιδιαίτερη γοητεία Μαργαρίτα μου! Τη συγκεκριμένη δεν την γνώριζα, αλλά μου άρεσε έτσι όπως την είδα!
Αρκετά απλή, σίγουρα νόστιμη και πολύ μου αρέσει το τσαχπίνικο σχέδιο που έχουν τα γλυκάκια!
Φιλιά πολλά!

grEAT είπε...

μου αρεσουν πολυ. εγω δεν εχω καταγωγη απο τον ποντο αλλα τα γνωριζα και τα αναρτησα πριν αρκετους μηνες.
πολυ ωραια.
ειρηνη

Ανώνυμος είπε...

Τέλεια τα ωτία σου...αυτάκια,στα ποντιακά!Ποτέ δεν πετυχενα το σχέδιο,αλλά τώρα που το δείχνεις θα δοκιμαστεί και η συνταγή και το σχέδιο!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μαργαρίτα μου ποντιακή καταγωγή δεν έχω αλλά τα πασίγνωστα ωτία τα έχω δοκιμάσει και μου άρεσαν πολύ!
Μια συνταγή πραγματικά ενδιαφέρουσα μας παρουσίασες!
Φιλιά, καλό μεσημέρι!

Martha είπε...

Η καταγωγή μου είναι ποντιακή απ' τον μπαμπά μου, αλλά τα ωτία τα έμαθα πολύ πρόσφατα όταν ήρθα σε επαφή με τους Πόντιους εδώ στη ΝΥ. Θαυμαστά τα ωτία και μπράβο σου που τα ξεσκάλισες και τα έβγαλες στη φόρα!

Eri είπε...

Πολύ ωραία, δεν έχω φάει ποτέ αλλα τα έχω ακουστά, τέλεια είναι.

margarita είπε...

Οσες δε τα εχετε δοκιμασει καντε τα ειδικα για τα παιδακια ειναι τελειο σνακ και δεν ειναι καθολου λαδερα αυτο το εγγυομαι!!!
Αυτο ηταν το αγαπημενο μου γλυκο η γιαγι μου εκανε ολοκληρα μπολ με τετοια και εξαφανιζονταν σε χρονο ντε τε

Beauty Follower είπε...

Δεν ειμαι απο τον Ποντο αλλα τα εχω ακουστα. Αυτο που αγαπω περα απο την ποντιακη κουζινα ειναι οι χοροι σας!

elenikiokia είπε...

Καλημέρα Μαργαρίτα, ταωτία δεν τα γνώριζα, τα έμαθα και τα γεύτηκα με ετούτη τη συνταγή! Τα φτιάξαμε και τα σερβίραμε με μέλι. Ευχαριστούμε! Αν θέλεις να μας επισκεφτείς, είμαστε εδώ http://toukosmouoisyntages.blogspot.it/

Ανώνυμος είπε...

τα γνωριζω απ τα πολυ μικρατα μου ,γιατι ο μπαμπας μου ειναι Ποντιος,τα τρωμε τακτικα κ εχω κατι θειες μου,που τα φτιαχνουν τοσο τελεια σα να ειναι φουρνιστα ,χωρις λαδι!!αν ξεκλεψω καποια μυστικα τους θα σας ενημερωσω!!!

Ανώνυμος είπε...

Εκανα τη μιση δοση αλλα εβαλα 1/2 κουταλακι σοδα και 1/2 κουταλακι μπεικιν εγιναν φανταστικα ευχαριστω!

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχα! Θέλουν και λίγο ξίδι όμως, ε;

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...