translation

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

Τριφτή μηλόπιτα

Pin It Πόσο χαίρομαι όταν μου στέλνετε συνταγές εκτελεσμένες και φωτογραφισμένες από εσάς!!!!
Θα ήθελα αν συνεχίσετε, να καθιερώσουμε μια στήλη με συνταγές εκτελεσμένες από τους αναγνώστες, όπως επίσης αν έχετε βγάλει φωτογραφίες  συνταγές του blog που έχετε εκτελέσει αν θέλετε να μου τις στέλνετε να αναρτώ στην συνταγή την φωτογραφίας του πιάτου σας.
DSCN2416 (1)
Υλικά


Ζύμη
1 βιταμ 250γρ
1 ποτήρι ζάχαρη
2 αυγά
3 ποτήρια αλεύρι
1 μπεικιν
Γέμιση
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουτ. σούπας κανέλλα
5 μήλα
1 κουταλιά μαρμελάδα της αρέσκειας μας εμείς βάλαμε σταφύλι

Συνταγή
Χτυπάμε στο μίξερ το βιταμ, τη ζάχαρη, τα αυγά και το αλεύριγια 4 λεπτά, (αφήνουμε λίγο αλεύρι για να το βάλουμε στο υπόλοιπο μίγμα ένα τέταρτο του ποτηριού.).
Από τη ζύμη κρατάμε ένα μπαλάκι.
απλώνουμε τη υπόλοιπη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί.

IMAG1312

για τη γέμιση
Τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη και βγάζουμε το ζουμί .ρίχνουμε την κανέλλα τη ζάχαρη και τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε.

IMAG1313
βάζουμε τη γέμιση πάνω από το μείγμα του κέικ.
IMAG1315
Το αλεύρι που αφήσαμε το ανακατεύουμε με το μπαλάκι ζύμης για να γίνει πιο σφιχτό.
IMAG1314
Τρίβουμε τη ζύμη στον τρίφτη και το ρίχνουμε πάνω από τη μηλόπιτα.
IMAG1316
Ψήνουμε στους 180 για περίπου 35 με 40 λεπτά.

IMAG1318
                  Καλή Επιτυχία!!!
DSCN2417 (1)
Η συνταγή είναι της Λαμπριανιδου Αγγέλας!

22 σχόλια:

Notoula είπε...

Τρελαίνομαι για μηλόπιτα!Μπορώ να τρώω κάθε μέρα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας!!!!
Θα την δοκιμάσω όπωσδήποτε την συνταγή σου!

Foteini Thes είπε...

Kαλημέρα Μαργαρίτα
Αυτή η εκδοχή της μηλόπιτας μ΄αρέσει πολύ!Την κάνει η μητέρα μου συχνά και την συστήνω στις φίλες αναγνώστριες σου ανεπιφύλακτα!Η βάση γίνεται μαλακιά και η επιφάνεια τραγανή με ελαφρά καραμελωμένη τη γέμιση,από την επαφή της με την υψηλή θερμοκρασία του φούρνου.Απλά τέλεια για τους λάτρεις της μηλόπιτας.Συγχαρητήτρια στην φίλη του blog για την άψογη εκτέλεση!Φιλιά πολλά,πολλά.

mia maria είπε...

Πολύ όμορφη και εύκολη! Μπράβο στην Αγγέλα:)

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα!
Παρακολουθώ τις αναρτησεις και πολύ συχνά παίρνω ιδέες, χωρίς όμως να προλαβαίνω να τις σχολιάσω! Πάντως ό,τι έχω δοκιμάσει έως τώρα είναι άκρως επιτυχημένο. Η ερώτηση μου για αυτή την συνταγή είναι αν θα μπορούσαν να αντικατασταθούν τα αυγά με κάποιο υγρό (π.χ. γάλα,χυμός πορτοκαλιού, νερό)και σε ποια ποσότητα. Δυστυχώς τα αυγά δεν επιτρέπονται και πάντα πρέπει να κάνω μετατροπές!Καμιά ιδέα; Ευχαριστώ πολύ. Λυδία.

sundayspoon είπε...

Έχω άπειρες συνταγές με μηλόπιτα στην κατοχή μου, αλλά καμία με ζύμη που την περνάς από τον τρίφτη!!! Σούπερ ιδέα!

Conna είπε...

Τέλεια μηλοπιτούλα .. Μπράβο στην Αγγέλα.

Φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Μαργαρίτα μου,βρίσκω τέλεια την ιδέα σου,να στέλνουμε φωτογραφίες από συνταγές σου που δοκιμάσαμε και δικές μας συνταγές με φωτογραφίες!Μόνο που φτού κι από την αρχή...να τα μαγειρέψουμε πάλι όλα!!!Φιλιά,Ιωάννα

Ερμιόνη είπε...

Φαίνεται πολύ νόστιμη και έχω και ιδιαίτερη αδυναμία στις μηλόπιτες με τριφτή ζύμη!
Μπράβο στην Αγγέλα!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΗ είπε...

Δείχνει νοστιμότατη!!!
Φιλιά!

cinemarion είπε...

Πολύ νόστιμη!!!:)

Eleni είπε...

Τέλια παρουσιάση και συνταγή!! Μπράβο!

margarita είπε...

Καλησπέρα ανωνυμε
νομιζω κάθε αυγο αντιστοιχει σε 2 κουτάλιες της σουπας γάλα, θα το ψαξω για σιγουρα και θα σου πω.

Beauty Follower είπε...

Ωραια συνταγη!

Loving Dressip είπε...

Η μηλοπιτα ειναι τελεια σας συνιστω να την φτιαξετε!

Dimitra είπε...

Ψάχνω ψάχνω για μηλόπιτες και πέφτω πάνω σε αυτή με την τριφτή ζύμη. Διαφορετική και μυρωδάτη μου φαίνεται. Μάλλον θα την φτιάξω εντός ολίγου. Έχω άλλωστε όλα τα υλικά. Μαρμελάδα σταφύλι όχι, αλλά θα βάλω άλλη.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά τέλεια και εύκολη συντάγη. Την έκανα για τη γιορτή του σχολείου και ξετρελάθηκαν όλοι ακόμη και τα μικρά παιδία που δεν σταμάτησαν να τρώνε.

Ανώνυμος είπε...

Την εκανα σημερα το πρωι τοσο βιαστικα οσο δεν φανταζεστε. Επρεπε να την ετοιμασω εκτακτα για να την παω στην μαμα μου. Απο τις 15 μαρμελαδες που ειχα εβαλα στη βιασυνη μου την πρωτη που βρηκα μπροστα μου (φραουλα), στο μιγμα της γεμισης εβαλα αντι της σκετης ζαχαρης, μιγμα με καρυδι-ζαχαρη-κανελα που ειχε περισσεψει απο κανταιφι και φυσικα τα μηλα. Η τριφτη ζυμη ηθελε κι αλλο απο το αλευρι για να σφιξει και εβαλα κατα προσεγγιση. Τελικα δεν προλαβα να την εχω ετοιμη για ενα τεταρτο της ωρας.
Την εφερε ο συζυγος αργοτερα μετα απο οδηγιες για το χρονο ψησιματος. Δεν ηξερα τι θα αντικρυσω και κυριως τι θα γευτω.
Κατ αρχην η εμφανιση ηταν σουπερ! Ροδοκοκινησμενη οσο επρεπε και η τριμμενη ζυμη φαινοταν τραγανη.
Οταν την δοκιμασα...τι να πω...συνηθως δεν κανω συνταγες που δεν εχω ξαναδοκιμασει για να τις προσφερω αλλα κατι με τραβηξε σ αυτη τη συνταγη. Ε λοιπον δεν ειχα αδικο.
Η γευση ηταν τελεια! Αφρατη απο κατω, ζουμερη στη μεση χωρις ομως να ειναι αυτο το υγρο πανιασμενο πραγμα, και το τραγανο απο πανω ηταν αποθεωση.
Περιττο βεβαια να πω οτι απο δω και περα καθιερωνεται ως η στανταρ συνταγη μηλοπιτας που θα φτιαχνω.
Να στε καλα για μια ακομη ωραια συνταγη.
Καλη χρονια σε ολους!
Νατασα

Dimitris Milonas είπε...

Εγω αυτην την συνταγη την κανω ως εξης, ετοιμαζω τη ζυμη και την μπαλιτσα της ζυμης που ειναι για τριψιμο στο τριφτη την τυλιγω σε μεμβρανη και την βαζω στην καταψυξη μεχρι να κανω τα υπολοιπα.Επειδη εχει πολυ βιταμ σφιγγει και τριβεται πανευκολα στον τριφτη.Πρεπει να κοιταμε και την ευκολια μας.Φυσικα τελεια συνταγη.

Αγγελική απο Χανια είπε...

Για τα μήλα λέτε οτι τα τρίβετε στον τρίφτη και (βγάζετε το ζουμή;) ; Τι εννοείται ακριβώς;

Unknown είπε...

Καλησπερα και συγχαρητηρια. Για την καταπληκτικη συνταγη; ΗΘελα να ρωτησω αν γινεται να παραλειψω την μαρμελαδα η να την αντικαταστησω με κατι αλλο;

Rodozaxarenia είπε...

Καλησπερα και συγχαρητηρια για την καταπληκτικη συνταγη! Ηθελα να ρωτησω αν μπορω να παραλειψω την μαρμελαδα η μπορω να την αντικαταστησω με κατι αλλο;

DIMITRIS είπε...

Καλησπέρα
Μπορεις να την παραλείψεις απλά
χωρις να προσθέσεις κάτι άλλο.
Καλη Επιτυχια!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...