translation

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Γαλακτομπούρεκο

Pin It
Ζαχαροπλάστης ήταν ο μπαμπά σου?
ύ
Υλικά
Κρέμα
2 λίτρα γάλα πλήρες
5 αυγά
5 βανίλιες
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι σιμιγδάλι
1 πακέτο φύλλα κρούστας
250 γρ φρέσκο βούτυρο
Σιρόπι
2 1/2 ποτήρια νερό
2 1/ 2ποτήρια ζάχαρη
2 κ.σούπας γλυκόζη
1 φλούδα από λεμόνι
Συνταγή
Χωρίζουμε τα αυγά το ασπράδι από τον κρόκο, χτυπάμε τα ασπράδια με τις 2 βανίλιες σε μαρέγκα σφικτή, προσθέτουμε τους κρόκους ένα ένα
DSC05659
ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα να μην φύγει ο αέρας.
DSC05660
Βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη και το σιμιγδάλι και τις υπόλοιπες βανίλιες να βράσουν σε μια βαθιά μεγάλη κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια, μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το γάλα στο μπολ με την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά, μεταφέρουμε το γάλα με τα αυγά πάλι στην κατσαρόλα
DSC05661
και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει,  δε θα πήξει πολύ θα γίνει σαν την κρέμα άνθος. Λιώνουμε το βούτυρο. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί, στρώνουμε τα φύλλα όπως εδω
DSC04607-001_thumb[2] 
βάζουμε τα μισά φύλλα κάτω βουτυρώνοντας τα ένα ένα, βάζουμε  την κρεμά
DSC05662 
κρατάμε 2 φύλλα στην άκρη, στρώνουμε τα φύλλα από πάνω απλώνοντας τα ένα ένα και βουτυρώνοντας τα,
DSC05663
διπλώνουμε τα φύλλα που εξέχουν
DSC05664
DSC05665
και από πάνω βάζουμε τα 2 τελευταία φύλλα που έχουμε κρατήσει βουτυρώνοντας τα.
DSC05666 
Βουτυρώνουμε την επιφάνεια και την ραντίζουμε με λίγο νερό, Ψήνουμε το γαλακτομπούρεκο στο φούρνο για 1 ώρα στους 160 βαθμούς πάνω κάτω.
DSC05672
Βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού σε μια κατσαρόλα, τα βράζουμε για 4 λεπτά από την ώρα βρασμού. Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό ή το ανάποδο,
DSC05674
αφήνουμε το γλυκό για μια ώρα να κάτσει πριν το σερβίρουμε.

ύ
                          Καλή Επιτυχία!!!
Η συνταγή είναι από διαγωνισμό στο Πρωινό μου με δική μου εκτέλεση.


14 σχόλια:

mm_skg είπε...

Μμμμμ.... νοστιμο γιορτινο γαλακτομπουρεκο!

Foteini Thes είπε...

Μαργαρίτα μου σήμερα μας κερνάς το απόλυτο σιροπιαστό γλυκό!Νομίζω δεν υπάρχει νοστιμότερο!Με ιδιαίτερα αφράτη και τρεμουλιαστή την κρέμα του,τα τραγανά φύλλα και το σωστόσιρόπι είναι το γλύκισμα που ευφραίνει καρδιές..αυτό που στην εμφάνισή του ,προσκυνούν όλοι!Φιλιά πολλά,πολλά.

sundayspoon είπε...

Μμμμμ....
(Τι άλλο να πεις όταν βλέπεις μπροστά σου τέτοιο πειρασμό;;;)

Jordan είπε...

Θέλω να προσπαθήσω να κάνω τη συνταγή. Μια ερώτηση μόνο. Αντί για φρέσκο βούτυρο μπορώ να χρησιμοποιήσω λάδι; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

μαργαριτα είπε...

Δυστηχως δε γινετε ειναι το αρωμα που εχει το φρεσκο βουτυρο, και να ξερεις παντα σιροπιαστα και φρεσκο βουτυρο πανε πακετο...

Lila Xagorari είπε...

Δεν έχω καλύτερο γλυκό από τα σιροπιαστά!!!!
Υπέροχο σου έγινε!!!

Ερμιόνη είπε...

Υπέροχο γλυκάκι Μαργαρίτα μου!
Το βλέπω με μπόλικο σιρόπι και πλούσια κρέμα στις φωτογραφίες σου και πολύ το λιγουρεύομαι!
Φιλιά πολλά!

Martha είπε...

Τέλειο Μαργαρίτα! Μ' αρέσουν πολύ τα κρεμώδη και τα σοροπιαστά!

eleni είπε...

Υπέροχο... μου τρέχουν τα σάλια!!!
Ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά, αλλά εγώ δεν χωρίζω τα αυγά, θα το δοκιμάσω και έτσι όπως το βλέπω εδώ!!!
Φιλιά!!!

Conna είπε...

Λατρεμένο γλυκό ... φέρε το ταψί πληζ.

Φιλιά

ΕΛΕΝΗ είπε...

Μαργαριτα καταπληκτικό, μμμμ!!!!!
Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

δεν χαραζω πριν το βαλω στο φουρνο; ευχαριστω!

margarita είπε...

Καλησπέρα
το χαράζει ή πριν βάλεις το σιρόπι ή μετα
γιατι η κρέμα πριν ψηθει ειναι ρευστη οπότε δεν υπάρχει λόγος

Βανέσσα Mαρκ. είπε...

Πολύ νόστιμο! το έκανα! Αλλά τα φύλα δε μου βγήκαν τραγανά! Μαλάκωσαν πολύ και ήταν ανύπαρκτα στη γεύση!! Τι μπορεί να έκανα λάθος;;

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...