translation

Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

Καρυδόπιτα με κρέμα σοκολάτα

Pin It
Με φανατικούς οπαδούς…
ό

Υλικά
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι αλεύρι κοσκινισμένο
1 αγελαδίτσα
1 ποτήρι αλεσμένα καρυδιά
4 αυγά
1 κ.σούπας σόδα
1 κ.γλυκού μπείκιν
1 κ.γλυκού κανέλα
1/2 κ.γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1/2 δόση κρέμα σοκολάτας
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
DSC05302-001
(Το ποτήρι που χρησιμοποίησα.)
Χτυπάμε όλα τα  υλικά του κέικ εκτός από τα καρυδιά για 4 λεπτά,
DSC05303-001
βάζουμε τα καρύδια κα ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη,
DSC05305-001
αλευρωβουτυρώνουμε ένα ταψί 28εκ βάζουμε μέσα το μείγμα της καρυδόπιτας
DSC05307-001
και το ψήνουμε στις αντιστάσεις για 50 λεπτά , μέχρι να βγαίνει καθαρή  η οδοντογλυφίδα.
DSC05315
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε  την ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρόλι και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά μετρώντας από το σημείο  βρασμού. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο κρύο κέικ.
DSC05316-001
Ετοιμάζουμε την κρέμα όπως γράφει η συνταγή και την ρίχνουμε πάνω στο σιροπιασμένο γλυκό.
DSC05318-001
Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το σερβίρουμε. Το γλυκό διατηρείτε στο ψυγείο.
ό
                         Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Αν δεν θέλετε την κρέμα δεν υπάρχει πρόβλημα είναι εξίσου γευστικό και σκέτο.
Την συνταγή μου την έδωσε η Λεύκη Τσιλιγγίρη.

24 σχόλια:

sundayspoon είπε...

Μα τι ωραίο γλυκό είναι αυτό! Και το γλάσο από πάνω εξαιρετικό!!! Βέβαια, εγώ ως υπέρτατη λιχούδα θα έβαζα διπλή στρώση σοκολάτα στο κομμάτι μου...
Καλημέρα!

Στελλα είπε...

Οι φωτογραφίες και μονό σε σκοτώνουν.Τέλεια η καρυδοπίτα . Μπράβο για τις τέλειες συνταγές σου και φυσικά ολων των φιλών που προσφερουν για νεες υπεροχες γεύσεις.Καλή συνεχεία!

...irida... είπε...

yπεροχη!!!!θα δοκιμαστει....αμεσα!!!ευχαριστουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vita είπε...

Ο τέλειος συνδυασμός! Καρύδι-σοκολάτα!

mm_skg είπε...

Κι εμεις ειμαστε απο τους ... φανατικους οπαδους!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Νομίζω ότι αυτήν την καρυδόπιτα δεν την θαύμασα αρκετά και ήρθα να την ξαναθαυμάσω!!!
Ως φανατική οπαδός!
Τέλεια Μαργαρίτα μου, δεν έχω λόγια!
Φιλιά!

Ερμιόνη είπε...

Κόλαση Μαργαρίτα μου!
Τρελαίνομαι για το συγκεκριμένο γλυκό! Τα αρώματά του, τα καρύδια και η σοκολατένια κρέμα από πάνω, απλά με ενθουσιάζουν!
Φιλιά!

Penelope είπε...

Καλέ τι λες τώρα με την κρέμα...με την κρέμα!!
Να κάνεις το έγκλημα και να το κάνεις ολοκληρωμένο.
Εξαιρετική μοιάζει Μαργαρίτα μας.

ΕΛΕΝΗ είπε...

Μαργαρίτα μου εξαιρετική!!!!!!!!!!!!
Κόλαση....
Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΑΓΕΛΑΔΙΤΣΑ? ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ!!!

margarita είπε...

καλησπέρα
ειναι το αγελάδινο το γιαουρτι που διαφημιζει ο Ρουβας

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστω πολυ!!!!!

Marima Zaf είπε...

Kαλημέρα Μαργαρίτα... τέλεια η καρυδόπιτα, την έφτιαξα προχθές και έγινε μούρλια !!! σήμερα ανυπομονώ να δοκιμάσω την σαλάτα που μας προτείνεις !!!!

Ανώνυμος είπε...

πολυυυ καληηη!την εφτιαξα κ οσοι την εφαγαν..το γλειψαν το πιατο!!νομιζω μια απ τις καλυτερες καρυδοπιτες ως τωρα!!ευχαριστω για την πολυ καλη συνταγη...!!!

Ανώνυμος είπε...

με τοσο πολυ σοδα δεν θα μυριζει εντονα??μπορω να μη βαλλω καθολου σοδα και να βαλλω μπεικιν??δε χρησιμοποιω σοδα γενικα..

Ανώνυμος είπε...

κ στους ποσους βαθμους ο φουρνος για το ψησιμο?

Ανώνυμος είπε...

τελικα μπορω να αντικαταστησω τη σοδα με μπεικιν??

margarita είπε...

καλησπέρα χθες πηγα να σχολιασ ω και ειχε προβλημα η google....
Δε μπορω να σου πω γιατι αλλο πραγμα κανει η σοδα και αλλο το μπεικιν...
Δεν εχεις παρα να το δοκιμασεις και να μας πεις, νομιζω δεν θα εχεις και μεγαλο προβλημα.
Παντως η σόδα δε μυριζει καθόλου.
Το εψησα στον αερα.

Ανώνυμος είπε...

οκ θα την φτιαξω με μπεικιν και θα σου πω για το αποτελεσμα!

Ανώνυμος είπε...

Τέλεια και πανεύκολη. Πάντα απέφευγα τις κλασικές καρυδόπιτες, λόγω της ιδιαίτερότητας τους κατά στην παρασκευή. Αυτή όμως είναι πιο εύκολη και από κέικ.

Olives and Olive είπε...

Καλησπέρα, Μαργαρίτα!!! τέλεια φαίνεται η καρυδόπιτα και το γλάσο σοκολάτα την απογειώνει!!!

Ανώνυμος είπε...

Kαλησπερα,ηθελα να ρωτησω....Αντι για αγελαδιτσα μπορω να βαλω γαλα?Ξερετε ανα ειναι το ιδιο?Ευχαριστω!!!

margarita είπε...

Καλησπέρα
ΚΑλο θα ήταν να χρησιμοποιησετε γιαουρτι, οχι απαραίτητα αγελαδιτσα αλλα ουτε στραγγιστο κατι σε πιο υγρο, Μπορειτε να χρησιμοποιησετε και γαλα αλλα δεν ειναι το ιδιο.
Καλη Επιτυχία!!!

Ανώνυμος είπε...

Είχα γράψει γι'αυτήν την καρυδόπιτα κ παλιότερα καλά σχόλια...Περνώντας όμως τα χρόνια κ δοκιμάζοντας κ κάποιες άλλες συνταγές από τον περίγυρο,ένα έχω να πω...είναι η καλύτερη συνταγή καρυδόπιτας!!Δεν την αλλάζω με καμία άλλη!Σωστές αναλογίες κ πεντανόστιμη!Αυτό που αλλάζω πού κ πού είναι η κρέμα σοκολάτας,την οποία αντικαθιστώ με γκανάζ σοκόλατας(εξίσου νόστιμο).Ευχαριστούμε κ πάλι για την υπέροχη συνταγή!!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...