Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Κολάτσια Τσεχικά

Ψωμάκια από μακριά!!!
DSCN3150
Υλικά
για τη ζύμη
2 κιλά αλεύρι μαλακό
2 ποτήρια σπορέλαιο
12 κροκοί αυγών
2 κυβακια μαγιά 40γρ
1 λίτρο γάλα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
για τη γέμιση
1 μίση κιλό ανθότυρο
3/4 κούπας σταφίδες
6 ασπράδια αυγών
250γρ αχνή
1 βανίλια
Για το γλωσσά
1/2 ποτήρι αλεύρι
1/2 ποτήρι αχνή
λαδί σπορέλαιο μέχρι να γίνει ρευστό αλλά να μην τρέχει πολύ
1 βανίλια
Συνταγή
Ζεσταίνουμε 1 ποτήρι γάλα και ρίχνουμε τη ζάχαρη.  Ανακατεύουμε σε μισό ποτήρι γάλα τη μαγιά με λίγη ζάχαρη και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Στη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το λαδί, τους κρόκους, το γάλα και τέλος ρίχνουμε τη μαγιά και ζυμώνουμε.
DSCN3130 (1)
Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει 1 ώρα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ.
DSCN3124
Κόβουμε τη ζύμη μικρά μπαλάκια. 
DSCN3131 (2)
Τα ανοίγουμε λίγο, βάζουμε τη γέμιση και τα κλείνουμε σαν πουγκί. 
PicMonkey Collage
Τα γυρίζουμε από κάτω και  τα βάζουμε στο ταψί.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν άλλη μίση ώρα. Χτυπάμε ένα αυγό και ένα ασπράδι, Έπειτα τα αλείφουμε τα κολάτσια με το αυγό.
Χτυπάμε όλα τα υλικά του γλάσου μαζί.
DSCN3142 
DSCN3144 (2)
Βάζουμε πάνω το γλάσο και άμα θέλουμε βάζουμε μαρμελάδα
PicMonkefggy Collage
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά  στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Διατηρούνται στο ψυγείο.
DSCN3150
                      Καλή Επιτυχία!!!
Η συνταγή είναι της Λίας Γίδαρου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...