translation

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Καλό καλοκαίρι!

Pin It

Επιστροφή το Σεπτέμβρη…

Παγωτό βανίλια

[DSC_00869.jpg]

Zυμαρικά με κιμά κοτόπουλο και σάλτσα ντομάτας


[DSC_00253.jpg]

Σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά ή ρύζι

SV103636

Τάρτα φράουλας


035

Μπισκότα με καραμέλα γάλακτος (alfajores)

[018[32].jpg]

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Τσιγαριστό

Pin It

Ακρως καλοκαιρινο …..

DSC03372

Υλικά

10 πιπεριες κερατο κομμενες σε μεγάλα κυβακια

3 μεγαλες ωριμες ντοματες λιωμένες στο multi

λάδι

αλάτι πιπέρι

ζάχαρη

Εκτέλεση

Βαζουμε σε ενα τηγάνι το λάδι να καψει, προσθετουμε τις πιπεριες,

DSC03368

τις τηγανιζουμε μεχρι να μαραθουν, επειτα βαζουμε την ντομάτα αλατι πιπερι και λιγη ζαχαρη,

DSC03369

το αφηνουμε να βρασει μεχρι να πιει τα πολλα υγρα η ντομάτα.

DSC03373

                    Καλη ΕΠιτυχια!!!!

Υ.Γ. ΑΝ θέλετε προσθετε αυγα , καποιοι βαζουν και μελιτζανα

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

Κινεζικα σνιτζελακια της Δεσποινας

Pin It

Εναλλακτικα σνιτζελ

DSC03359

Υλικα

4-5 κομματια σνιτζελ κατ απροτιμηση κοτόπουλο

ζαχαρη

2 ντομάτες φρεσκιες στο Multi

1 πρασινη ψιλοκομμενη πιπερια

1 κοκκινη ψιλοκομμενη πιπερια

1 κιτρινη ψιλοκομμενη πιπερια

1 κιλο καλαμποκι βρασμενο

αλάτι πιπερι

Εκτέλεση

Βραζουμε τις ντοματες να σωθει ολο το ζουμι, τις αφηνουμε να κρυωσουν,

DSC03349

Βαζουμε σε ενα πιατο την ζαχαρη παναρουμε το σνιτζελ

DSC03350

επειτα τα παναρουμε με την ντομάτα,

DSC03352

βαζουμε στο αντικολλητικο λαδι να καψει, μολις καψει τηγανιζουμε τα σνιτζελακια 2-3 λεπτα απο καθε πλευρα,

DSC03355

προσθετουμε τις πιπεριες και τις τηγανιζουμε για 10 λεπτα αλατοπιπερωνουμε

DSC03356

, αποσυρουμε απο την φωτια και προσθετουμε το καλαμποκι, Σερβιρουμε.

DSC03357

                          Καλη ΕΠιτυχια!!!!

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Τούρτα παγωτό λεμονί

Pin It Ξινό μου βγήκε,.αλλά μ’ αρεσει….
παγωτο λεμονι
Υλικά
1 μεγάλο γάλα εβαπορέ
1 σακουλάκι ζελέ λεμονί
1/2 κούπα ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2λεμονια το ξύσμα και τον χυμό
3 50γρ  σαβουαγιάρ μπισκότα
λίγο γάλα για τα μπισκότα
λίγο κονιάκ
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα στον καταψύκτη για 3 ώρες.
Σε ένα κατσαρολάκι  βάζουμε το νερό την ζάχαρη  και  τον χυμό λεμονιών,
DSC03323
μόλις λιώσει η ζάχαρη κλείνουμε το  μάτι και ρίχνουμε το ζελέ ανάκατεουμε μέχρι να λιώσει η σκόνη και το αφήνουμε να κρυώσει.
DSC03324
Αφού περάσουν οι 3 ώρες βάζουμε το γάλα στο μίξερ και το χτυπάμε να γίνει κρέμα, έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με το ζελέ ανακατεύουμε.
DSC03328
Σε ένα μια φόρμα δακτυλίδι στρώνουμε τα σαβουαγιάρ αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει στο γάλα και στο κονιάκ,
DSC03329
ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το γάλα και το αφήνουμε στην κατάψυξη για όλο το βράδυ.
παγωτο λεμονι
                 Καλή Επιτυχία!!!!
παγωτο λεμονι
Υ.Γ. Μπορείτε να το κάνετε και  παγωτό  σε μπολ και όχι τούρτα δεν χρειάζεται παγωτομηχανη, δε κάνει κρυσταλλάκια.
Η συνταγη ειναι της θειας μου Βασιλικης.

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

Κρεμά ζαχαροπλαστικής 2

Pin It

Τα βασικά

DSC03320

Υλικά

350 γρ. φρέσκο γάλα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
3 κρόκοι αβγών
40 γρ. κορν φλάουρ
1 κλωναράκι βανίλια
150 γρ Σαντιγύ


Εκτελέση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρεμά γάλακτος ,το γάλα και το κλωνάρι της βανίλια που το έχουμε χαράξει στην μέση (εγώ δεν είχα και έβαλα 2 βανίλιες σε σκόνη) να βράσει, Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το κορν φλαου και τα αυγά,

DSC03312

λίγο πριν πάρει βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στα αυγά και ανακατεύουμε καλά να μην έχει σβόλους,

DSC03313

Το αδειάζουμε μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε συνέχω μέχρι να πήξει,

DSC03314

Αδειάζουμε σε κρύο σκεύος και την σκεπάζουμε με μεμβράνη, την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, Χτυπάμε την Σαντιγύ και μόλις πήξει προσθέτουμε την κρεμά

DSC03319

DSC03320

και την χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.

                  Καλή Επιτυχία!!!!

Υ.Γ. για σοκολατένια γεύση προσθέστε κουβερτούρα λιωμένη, η κρεμα γαλακτος πρεπει να ειναι ζωικη.

Η συνταγη ειναι του Στελιου Παρλιαρου

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Καραμελωμένες Πατάτες Σεντσουαν

Pin It

Διαφορετικές γεύσεις…

DSC03307

Υλικά

500γρ πατάτες μικρές

2κ.σ σησαμέλαιο

2 κ.σ σόγια σος

2κ.σ. μαύρη ζάχαρη

2 κ.σ. ρυζοξυδο ή λευκό ξύδι

1 κ.σ φρέσκο τριμμένο τζιντερ σε λεπτές φέτες

1 κ.γ πιπέρι Αντουάν

αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες χωρίς να βγάλουμε την φλούδα , τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20-30 λεπτά. μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα αντικολιτικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι μόλις κάψει  ρίχνουμε το Τζίντζερ και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά

DSC03303

έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα αφήνουμε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τις πατάτες.

DSC03304

Τις ανακατεύουμε για 3-4 και τις σερβίρουμε.

DSC03306

                Καλή Επιτυχία!!!!!!!

Υ.Γ. Οι πατάτες δεν έχουν γλυκιά γεύση έχουν την πικρόγλυκη της καραμέλας, το πιπέρι που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να καεί ακρίτα να πλησιάζει το τσίλι.

Πηγη

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Τραγανοί λουκουμάδες χωρίς μαγιά

Pin It

Λουκουμάδες σε πέντε λεπτά!!!

DSC03294

Υλικά για 20-25 λουκουμάδες

1 σουρωτή

2 κούπες αλεύρι (ανάλογα το αλεύρι μπορεί να θέλει περισσότερο η λιγότερο)

1κ.γ ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

1 μπέικιν

λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αδειάζουμε την σουρωτή σε ένα μπολ

DSC03283

με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε αν δούμε ότι  η ζύμη δεν είναι πυκτή αρκετα προσθέτουμε αλεύρι, αν είναι πολύ πηκτή προσθέτουμε λίγη σουρωτή,

DSC03286

Ζεσταίνουμε καλά το λαδί στο τηγάνι (χρειάζεται αρκετό λαδί να βυθίζονται οι λουκουμάδες,)και με ένα κουτάλι ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά όπως εδω. Τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν

DSC03288

και έπειτα τους βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, του σερβίρουμε με μελί ή με Μέρεντα.

DSC03293

                               Καλή Επιτυχία!!!!

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012

PERFECT 5!

Pin It

Tηγανιά πολύχρωμη

DSC_0071_thumb2 

Κότσι

DSC_0007_thumb[10] 

Νουά το επίσημο!

DSC_0043_thumb4

Χοιρινό κότσι με πράσα στη γάστρα

DSC02934_thumb[8]

Η Τηγανιά του Διαβόλου

029_thumb[18]

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

Γεμιστό Τσουρέκι

Pin It

Σοκολάτα παντού….

τσουρεκι γεμιστο

Υλικά

1 Δόση για τσουρέκι

σοκολάτα τριμμένη

Εκτέλεση

Κάνουμε το τσουρέκι όπως τις οδηγίες και σταματάμε εκεί που κάνουμε τα μπαστούνια, σε αυτή την φάση περνούμε λίγη περισσότερη ζύμη και ανοίγουμε τα μπαστούνια με ένα μικρό πλαστή, τα κάνουμε πλατιά όχι λεπτά,

DSC03010

ρίχνουμε στο κέντρο την σοκολάτα

DSC03011

βρέχουμε λίγο τις άκρες και τις ενώνουμε πιέζοντας (κάποια σημεία θα ανοίξουν)

DSC03013

βάζουμε τα τσουρέκια σε ένα ταψί και τα αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσουν

DSC03015

και τα ψήνουμε στους 170 στις αντιστάσεις για 40 λεπτά.

τσουρεκι γεμιστο

                                Καλή Επιτυχία!!!!

Υ.Γ.αν θέλετε μπορείτε να τα γλασάρετε από πάνω με λάσο σοκολάτας

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Noodles με λαχανικά

Pin It

Ελαφρύ φαγητό σαν πούπουλο…

noodles με λαχανικα

Υλικά

500γρ noodles αυγών

1 μεγάλο καρότο

1 κολοκυθάκι

1 σκελίδα σκόρδο

2 πιπεριές πράσινες

1 κόκκινη πιπέρια

1 μεγάλο κρεμμύδι

3 κ.σ σησαμέλαιο

2 κ.σ. σόγια σος

1 κ.σ ρυζοξυδο ή λευκό ξύδι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα noodles όπως οι οδηγίες συσκευασίας, κόβουμε τα λαχανικά σε λωρίδες (υπάρχει και ειδικό μηχάνημα) βάζουμε σε ένα γουοκ (αν δεν έχουμε σε αντικολλητικο ) το λαδί να κάψει και ρίχνουμε τα λαχανικά όλα μαζί,

DSC03250

τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε την σόγια σος  και το ρυζοξυδο, ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε τα noodles

DSC03251

, ανακατεύουμε καλά να πάνε τα λαχανικά παντού.

kineziko

                            Καλή Επιτυχία!!!

Υ.Γ. Αν σας φάνει ανάλατο προσθέστε μια κουταλιά ακόμη σόγια σος ή λίγο αλάτι. Επίσης μπορείτε να πρόσθετε και κρέας.

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...