translation

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Πουτίγκα τσουρεκιού

Pin It

Μου ζητήσατε μια συνταγή με μπαγιάτικο τσουρέκι.

Στο σπίτι μου, το τσουρέκι δε μένει όποτε δεν είχα κάτι ανάλογο.

Ζήτησα από τις φίλες του facebook να μου στείλουν κάποια και μου έστειλαν αυτή την συνταγή.

Προσωπικά δε τρελάθηκα γιατί γενικά δε μου αρέσουν τα γλυκά αυτού του τύπου , ήταν σαν να τρώω τσουρέκι βουτηγμένο στο γάλα με τραγανή κόρα…. Σκεφτόμουν πολύ αν θα έπρεπε να την αναρτήσω μιας και εμένα δε με τρέλανε, αλλά η γεύση είναι υποκειμενική οπότε αν σας αρέσουν αυτά τα γλυκά δοκιμάστε την.

DSC05997-001

Υλικά

1 κιλό τσουρέκι  κομμένο σε κύβους
6  αυγά
1 φλιτζάνι  κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1/4φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα της

Συνταγή

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε  όλα τα υλικά εκτός από το τσουρέκι, να γίνει ένα λείο μείγμα.

DSC05990.

Προσθέστε το τσουρέκι αφήστε το να καθίσει για περίπου μία ώρα.

DSC05992

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, αλείψτε το ταψί με βούτυρο.

Προσθέστε το μίγμα  στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε για μία ώρα περίπου μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του.

DSC05996

                     Καλή Επιτυχία!!!

DSC06000-001

Υ.Γ. Εγώ το μούλιασα στο ταψί αλλά δε μούλιασαν όλα τα κομμάτια καλά, Εσείς θα τα μουλιάσετε σε βαθύ μπολ.

Τους κύβους του τσουρεκιού κάντε τους πιο μικρούς

Πηγή

11 σχόλια:

Ερμιόνη είπε...

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει τέτοιου είδους πουτίγκα Μαργαρίτα μου!
Μ' αρέσει που είσαι τόσο ειλικρινής, πραγματικά η γεύση είναι εντελώς υποκειμενική!
Πολλά φιλιά!

Dimitra είπε...

Καλέ τι έξυπνη ιδέα αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου Μαργαρίτα! Τσουρέκι δεν μένει ποτέ σπίτι μας!!! Καλό σαββατοκύριακο σου εύχομαι!!

Ανώνυμος είπε...

Μια εύκολη λύση για το μπαγιάτικο τσουρέκι είναι το trifle. Το γλυκό γίνεται σε όσες στρώσεις θέλει κανείς (απαραίτητο να είναι στη βάση ψωμένιο, όπως με το τσουρέκι). Βρέχουμε με κονιάκ την ψωμένια στρώση, από πάνω βάζουμε λιωμένη κουβερτούρα και μόλις κρυώσει βάζουμε μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Επαναλαμβάνουμε όσες φορές θέλουμε, διατηρείται και στο ψυγείο. (εννοείται πως προσθέτουμε και ό,τι περισσεύματα έχουμε, όπως πχ. τριμμένο μπισκότο κτλ.)

Σύλβια

mia maria είπε...

Πολύ ωραίο αλλά και εμένα δε μου μένει τίποτα εδώ πέρα, χιχι!

eleni είπε...

Τρελαίνομαι για τσορέκι!!!!!!

sundayspoon είπε...

Φαίνεται ωραία συνταγή, αν και προσωπικά θα πρόσθετα και σταγόνες σοκολάτας στο μείγμα.
Καλό απόγευμα!

andrik είπε...

μπραβο σας για το blog
Καλως σας βρηκα!!!

Dimitra είπε...

Maργαρίτα μας μόλις διαπίστωσα ότι γιόρταζες στις 25/1!!!!!!!! Χρόνια σου πολλά πολλά και γευστικά!!! Να είσαι πάντα δημιουργική και ευτυχισμένη.

margarita είπε...

Δημητρα σε ευχαριστω πολυ!!!!

Notoula είπε...

Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ πουτίγκα.
Ευκαιρία είναι αν καταφέρω να σώσω κάποιο κομμάτι από τσουρέκι σπίτι.
Φιλιά

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΜΕΚ.ΤΟ ΨΗΝΕΙΣ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΣΥΡΟΠΙ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΣΗ ΚΡΕΜΜΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΒΟΥΡΝΤΙΣΜΕΝ0

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...