translation

Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Ντόνατς γεμιστά

Pin It Η συνταγή είναι η ιδία με
αυτή των ντόνατς που τρώμε το καλοκαίρι!!!
ό ά

Υλικά για 25-30 κομμάτια
4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
175γρ γάλα χλιαρό
75γρ νερό χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
35 γρ ζάχαρη
35γρ βούτυρο λιωμένο
1 φακελάκι μπείκιν
1 αυγό
Λάδι για το τηγάνισμα
Μαρμελάδα, μερέντα ή μέλι
Συνταγή
Διαλύουμε την μάγια στο νερό. Βάζουμε όλα τα υλικά και τα 3 ποτήρια αλεύρι, το 4ο ποτήρι το προσθέτουμε σιγά σιγά (μπορεί να μην το χρειαστεί όλο).
Ζυμώνουμε  μέχρι να μην κολλάει στα χέρια( μην κάνετε το ζυμάρι σφικτό).
Αφήνετε το ζυμάρι για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Μόλις φουσκώσει κόβουμε μπαλάκια όσο ένα μανταρίνι.
DSC05565
DSC05567
Τα πατάμε λίγο με το χέρι μας να γίνουν σαν πιτούλες όχι πολύ λεπτές.
DSC05568
Βάζουμε αρκετό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί καλά.
Τηγανίζουμε τα ντόνατς μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο μεριές.
DSC05570
Βγάζουμε τα ντόνατς και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
DSC05610
Τα γεμίζουμε με μαρμελάδα μερέντα ή μελί κόβοντας τα στην μέση ή χρησιμοποιώντας σύριγγα ζαχαροπλαστικής.

ό ά
                          Καλή Επιτυχία!!!!

Υ.Γ. Αν θέλετε μπορείτε να τα κάνετε με τρύπα στην μέση χωρίς να τα γεμίσετε.

Την συνταγή και η εκτέλεση  είναι της θεια του άντρα μου Ελένης Καρακουζίδου,
Η συνταγή είναι από ζαχαροπλαστείο των Σερρών.

13 σχόλια:

Notoula είπε...

μμμ τέλεια!!!!!

sundayspoon είπε...

Τι μου κάνεις τέτοιες ώρες... Λαχταριστά φαίνονται! Και με τη μαρμελάδα είναι σκέτη πρόκληση!

Penelope είπε...

Καλή Χρονικά Μαργαρίτα.
Κάτσε, να έρθουμε στα "ίσα" μας από την κρεπάλη των γιορτών και θα μπούμε και σε τούτη την διαδικασία, αν και το τηγάνισμα το αποφεύγω όσο μπορώ.
Φαίνονται τόσο λαχταριστά :-))

athina μπασιούκα είπε...

Δεν βλέπω να τα χάνω αυτά τα κιλά των Χριστουγέννων!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Τέλεια, τέλεια, τέλεια!!!
Τα δικά μου ξέρεις..... γεμιστά με νουτέλα ;-)
Φιλιά, καλό απόγευμα!

ΕΛΕΝΗ είπε...

Μαργαρίτα...πωπω!!!Πάει η δίαιτα!!!
Υπέροχοι φαίνονται, σλουρπ!

efi είπε...

Τέλειο Μαργαρίτα!!!

Vita είπε...

Φεύγω αμέσως... Άρχισα δίαιτα και είναι σκέτος πειρασμός τα ντόνατς σου!

Eri είπε...

Τι να πω για την συνταγή, τι να πω για την φωτογραφία, είναι τέλειαααααα!!!

Foteini Thes είπε...

Υπέροχα ντόνατς!Αν δε παραγεμιστούν με σπιτική μαρμελάδα...γίνονται θεσπέσια!!!Πόσο ακόμα πρέπει να υποκύπτουμε σε πειρασμούς????
Φιλιά πολλά,πολλά.

Χρυσαυγή είπε...

Πραγματικα λαχταριστά. Με μερέντα θα τα προτιμούσα σίγουρα εγώ ή έστω σκέτα. Αν είναι όπως τα καλοκαιρινά της παραλίας, τότε, θα τα τσακίσουμε!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή έχω τη φριτέζα που τηγανίζει με μια κουταλια λάδι, ξέρετε αν μπορώ να τα τηγανίσω εκεί (ψήνονται με θερμό αέρα);

Ανώνυμος είπε...

Τα έφτιαξα μια φορά και σήμερα θα τα κάνω και δεύτερη!!!!!!!!κόλαση!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...