translation

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Mud κέικ πορτοκαλιού

Pin It Το λατρεμένο της κόρης μου!!!
DSC06085-001
Υλικά
4 αυγά
1 φλ. τσαγιού αριάνι
3/4 φλ.τσαγιού χυμό πορτοκάλι
2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλ. τσαγιού βιταμ
1 μπείκιν
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ
DSC06064
και τα χτυπάμε στο μίξερ για 4 λεπτά.
Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε μια φόρμα.
DSC06076
Ψήνουμε το κέικ  για 1 και 20 λεπτά.
                    Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Αυτό το κέικ έχει μια ιδιαιτερότητα στο ψήσιμο ενώ φαίνετε έτοιμο δεν είναι…. θέλει λίγο ακόμη…
Δεν θα βάλετε γάλα με λεμόνι αντί για αριάνι, που λένε κάποιες συνταγές δεν έχει καμία σχέση.
Το Αριάνι είναι πιο πηκτό από το γάλα και πιο αραιό από την κρέμα.

22 σχόλια:

Ερμιόνη είπε...

Καλή εβδομάδα Μαργαρίτα μου!
Φαίνεται υπέροχο το ζουμερό κέικ σου!
Πορτοκάλι και ξινόγαλα τα λατρεύω και τα δύο!
Πώς να μην είναι το λατρεμένο της κόρης σου;;
Φιλιά πολλά!

vaya είπε...

Με κεφίρ γίνεται;

ΕΛΕΝΑ είπε...

Κεκάκι που μοσχοβολάει πορτοκάλι, υπέροχο!!!
Και το αριάνι θα το κάνει ιδιαίτερο στη γεύση!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!

margarita είπε...

Καλησπέρα
Την πρώτη φορα που το έκανα ηταν με κεφιρ
το κεφιρ επειδη εχει νομιζω ενσυμα το φουσκωνει πολυ
λειτουργει σαν την μαγια κατα καποιο τρόπο.
Απλα αυτη την φορά δε βρηκά και έβαλα αριανι.
Καντο γινετε πολύ ωραιο!!!

Eri είπε...

Ααααα, εγώ θα το κάνω με κεφίρ, φαίνετ;αι καταπληκτικό και με ενθουσιάζει το άρωμα πορτοκάλι!

ΕΛΕΝΗ είπε...

Μαργαρίτα μου υπέροχο, λατρευω τα κεικ με πορτοκάλι!!!Θα το δοκιμάσω και γω με κεφίρ!!!
Φιλιά!

Penelope είπε...

Ελάχιστες φορές έχω χρησιμοποιήσει Αριάνι (μου είναι και δύσκολο να το πιω) αλλά νομίζω Μαργαρίτα πως σε τούτο το κέϊκ θα έχει ιδανική εφαρμογή.
Κρατώ τη συνταγή σου και με την πρώτη επίσκεψη σε SM θα κάνω και την σχετική αγορά :-))

Vita είπε...

Πολύ ωραίος συνδυασμός υλικών Μαργαρίτα. Πρέπει να το δοκιμάσουμε

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Ευχαριστώ για την ιδέα!!! Και θα ακολουθήσω και τις συμβουλές!!

Foteini Thes είπε...

Μυρωδάτο και πολύ αφράτο κέικ μας ετοίμασες Μαργαρίτα μου!!
Στο κεφίρ κρύβεται το μυστικό της γεύσης και στον χυμό πορτοκάλι το υπέροχο άρωμά του!
Μία απορία..δεν είναι πολύς ο χρόνος για το ψήσιμο?Μία ώρα και είκοσι λεπτά,ακόμα και στους 170 βαθμούς δεν είναι πολύ?Το αναφέρεις ότι χρειάζεται περισσότερο ψήσιμο αλλά γιατί??Φιλάκια πολλά,πολλά.

margarita είπε...

Καλησπέρα Φωτεινη,
ειναι πολυ αλλα εχει πολλά υγρα υλικα και ενω βαζει οδοντογλυφίδα και δε κολλάει τιποτα είναι ωμο και θελει λιγο ακόμη, Φυσικά αν έχετε δυνατό φουρνο θα το κρατήσετε πιο λίγο..
Αξιζει να δοκιμαστεί είναι πολυ έντονη η γεύση του πορτοκαλιού.

lila georgiou είπε...

φοβερή γεύση!

Pela είπε...

τα mud cakes είναι τα αγαπημένα μου αλλά με πορτοκάλι δεν έχω ξαναδοκιμάσει! μπαίνει στα υπόψiν ;)

mia maria είπε...

Πολύ ωραίο και αρωματικό! Ευτυχώς έχω κεφίρ οπότε θα το κάνω:)

Ανώνυμος είπε...

Very good information. Lucky me I discovered your blog by accident (stumbleupon).

I have bookmarked it for later!
Stop by my homepage treatment of ringworms

Ανώνυμος είπε...

Όταν λέτε μισο φλιτζάνι βιτάμ ? Ποσα γρ δηλαδή?

Marina Karlou είπε...

Όταν λέτε μισό φλιτζάνι βιταμ ? Ποσα γρ δηλαδη ?

Ανώνυμος είπε...

Τι ειναι το κεφιρ και το αριανι-ειμαι απο Κύπρο και δεν τα ξέρω

hepibooka είπε...

Γεια απ'την Ρωσία! Ευχαριστώ πολύ για την συνταγή, έχω βάλει ρωσικό κεφίρ και ήταν υπέροχο το κέικ! Θα ήθελα να μοιραστώ την συνταγή με τους αναγνώστες του μπλογκ μου, θα με επιτρέψετε να την μεταφράσω στα αγγλικά και να δώσω προφανώς το λινκ στην συνταγή σας;
Γεωργία

margarita είπε...

Καλησπέρα χαιρόμαι πολυ που σας αρεσε
μπορείτε να την πάρετε δεν υπαρχει προβλημα αν υπαρχει το λινκ.

hepibooka είπε...

Ευχαριστώ πολύ! Θα σας στείλω και το λινκ στο μπλογκ μου!

hepibooka είπε...

Η συνταγή σας μεταφρασμένη είναι εδώ http://hepibooka.wordpress.com/2013/05/17/greece-on-my-mind/ Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...