translation

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Τουρσί μελιτζάνα με λάχανο και καρότο

Pin It Μπορώ να τρώω μόνο αυτό μέρες …
από τα αγαπημένα μου τουρσιά.
τουρσι
Υλικά
1 κιλό μικρές μελιτζάνες
1 άσπρο λάχανο
4-5 καρότα μεγάλα
1 ματσάκι μαϊντανό
6-7 φύλλα σέλινο
3-4 σκελίδες σκόρδο
ξύδι
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Συνταγή
Πλένουμε τις μελιτζάνες , τις χαράζουμε την μέση χωρίς όμως να περνάει από την άλλη  πλευρά το μαχαίρι. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε μια κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με ξύδι. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν όχι πολύ ίσα τα μπορούμε να τις τρυπήσουμε με το πιρούνι.
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις  αφήνουμε όλο το βράδυ να στραγγίξουν.
DSC05820
Σε ένα βαθύ μπολ τρίβουμε το λάχανο στο ρεντέ ή το κόβουμε λεπτά με το μαχαίρι.
Τρίβουμε το καρότο στο ρεντέ.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό , το σκόρδο και το σέλινο.
Τα ρίχνουμε στο λάχανο ανακατεύουμε , προσθέτουμε λάδι, ξύδι, αλάτι και λίγο πιπέρι.
DSC05821
Τα αφήνουμε όλο το βράδυ τα μαραθεί.
Την επόμενη μέρα ανοίγουμε την σχισμή από την μελιτζάνα βάζουμε μέσα το μείγμα του λάχανου.
DSC05822
DSC05823
Βάζουμε το γεμιστό μελιτζανάκι σε ένα δοχείο, τοποθετούμε το ένα πάνω από το άλλο, όταν γεμίσει το δοχείο, συμπληρώνουμε με λάδι και το καπακώνουμε.
DSC06209
Το διατηρούμε σε δροσερό μέρος για αρκετές βδομάδες.
                   Καλή Επιτυχία!!!!

Η συνταγή είναι της Βασιλική Μανώλη
Δε γράφω ποσότητες σε όλα τα υλικά γιατί είναι θέμα γούστου.

6 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Και το δικό μου αγαπημένο τουρσάκι είναι αυτό!
Φιλιά, καλό απόγευμα!!

Ερμιόνη είπε...

Πω πω τι μου θύμισες Μαργαρίτα μου!
Παλιότερα το έφτιαχναν οι γονείς μου και γέμιζαν με αυτό άπειρα γυάλινα βάζα!
Και μετά ορκίζονταν στη νοστιμιά του!
Φιλιά πολλά!

Foteini Thes είπε...

Τα τουρσιά συνοδεύουν άριστα τα όσπρια,αντικαθιστούσαν παλαιότερα τις φρέσκιες σαλάτες που δεν υπήρχαν τον χειμώνα,έβγαιναν σαν συνοδευτικό στο μεσημεριανό ουζάκι και γενικότερα υπήρχαν σε κάθε ελληνικό σπίτι.
Και οι ευφάνταστες συνταγές που κάνουν πικάντικα τα γεύματά μας είναι πολλές.Αυτή της μελιτζάνας είναι καταπληκτική.Συνδυάζει πολλές ποικιλίες λαχανικών και η γεύση της είναι πολύ πλούσια!
Ήθελα να ρωτήσω,εκτός από το λάδι δεν προσθέτουμε τίποτε άλλο στο βάζο?Λίγο λεμόνι ας πούμε?
Φιλιά πολλά,πολλά.

Roula T. είπε...

Τρελαίνομαι για τουρσί μελιτζάνα!!!
Πολύ νόστιμο.
Φιλιά.

sundayspoon είπε...

Δεν έχω δοκιμάσει τέτοιο τουρσί! Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και είμαι σίγουρη ότι είναι πολύ νόστιμο!
Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Έκανα παλιά και γω κάθε χρόνο σε ένα πήλινο δοχείο 15 λίτρων και τρελαινόμασταν να το τρώμε...
Τώρα πάλι θέλω να κάνω, αλλά θημήθηκα οτι έβγαζε στην επιφάνεια μια άσπρη ουσία.

Μήπως ξέρει κανείς από που προέρχεται;
Ίσως επειδή δεν έβαζα λάδι από πάνω;
Ηταν όμως σκεπασμένο με αρμύρα.

Ευχαριστώ

Γιάννης

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...