translation

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Τάρτα καραμέλας

Pin It Το έκανα το βράδυ και το μεσημέρι δε υπήρχε ψίχουλο…
Ταρτα καραμέλας
Υλικά
250 γρ βούτυρο αγελάδες σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
2 1/4 φλ.τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
1 κουτί καραμέλα γάλακτος
Συνταγή
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ.
DSC06189

Προσθέτουμε τις βανίλιες και το αλεύρι.
DSC06190
Η ζύμη θα είναι τριφτή, ψιχουλιαστή. Κρατάμε το 1/3 της ζύμης και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα ταψί 30x40 αδειάζουμε την ζύμη και την πατάμε, θα γίνει λεπτή η ζύμη.
DSC06192
Πάνω από την ζύμη ρίχνουμε την καραμέλα και την απλώνουμε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
DSC06193
Ρίχνουμε την ζύμη που έχουμε κρατήσει στην άκρη, ψιχουλιαστη πάνω στην καραμέλα.
Βάζουμε την τάρτα στο φούρνο και την ψήνουμε για 30 λεπτά.
                   Καλή Επιτυχία!!!!
DSC06200
Υ.Γ. Μην βάλετε άλλο βούτυρο μόνο  αγελάδος.  Μην σας φάνει λίγο το μείγμα της καραμέλας λιώνει και φουσκώνει, αν πάλι θέλετε μπορείτε να βάλετε και 2 κουτιά αν και θα το θεωρούσα υπερβολή.

19 σχόλια:

Ερμιόνη είπε...

Εύκολο γλυκάκι με γεύση αγαπημένη!
Φαντάζομαι τι ωραία θα ταιριάζει και με μια μπάλα παγωτού!
Φιλιά!

Penelope είπε...

Ω! Τι καλό :-)))
Και με λίγο κουκουναράκι καραμελωμένο από πάνω το φαντάζομαι εγώ τώρα... Μαργαρίτα.
Καλημέρες.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Είμαι σίγουρη δεν έμεινε ούτε ψίχουλο!
Φιλιά!

alexs είπε...

Ενώ στο ταψί φαίνεται όντως λεπτή η ζύμη (σαν βάση τάρτας), στην τελική φωτογραφία η βάση του γλυκού δείχνει να έχει αρκετή ψίχα.....Φουσκώνει τόσο πολύ ή είναι τόσο χονδρή η στρώση της ζύμης ?
Ευχαριστώ,
Alexs

margarita είπε...

Καλησπέρα
Αλεξ ειναι γωνιά το ζυμη και έχει παιζει πιο πολυ ζύμη, δεν ειναι χοντρή.

Εφη είπε...

Εμένα μου κάνει εντύπωση που σου φτούρησε και ξημέρωσε!Δεν παίζει να μείνει 3ωρο και θα το κάνω οπωσδήποτε! Φιλιά Μαργαριτούλα! Καλό ΣΚ!

Dimitra είπε...

Τι ομορφια είναι αυτή βρε ΜΑργαρίτα!!!

Eri είπε...

Πανεύκολο και λαχταριστό Μαργαρίτα!

ΕΛΕΝΗ είπε...

Μαργαρίτα μου υπέροχο γλυκάκι.Είμαι σίγουρη πως δεν έμεινε τίποτε!!!
Φιλάκια!!!

sundayspoon είπε...

Λογικό που εξαφανίστηκε! Φαινεται τέλειο!
Μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

Πόσο καιρό μπορούν να διατηρηθούν στο ντουλάπι;

Μυρτώ είπε...

Εύκολα μπαίνω στον πειρασμό του καινούριου... την έφτιαξα λοιπόν, γευστικότατη, αλλά... το ταψί δεν είναι μεγάλο (εγώ έβαλα μικρότερο και τόσο χοντρός ο πάτος πάλι δεν είναι!). Επίσης (κατόπιν εορτής ρωτάω), αλεύρι μάλλον ήθελε λίγο περισσότερο (γιατί ψιχουλιαστή η ζύμη δεν έγινε). Καραμέλα γάλακτος έβαλα ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο που είχα καραμελώσει, αλλά τελικά μου φαίνεται ότι παραψήθηκε στα σημεία που ήταν ακάλυπτο από ζύμη... χμμμ... πρέπει να την επαναλάβω! πάντως στον Κυριακάτικο καφέ όλοι ευχαρίστως την καταβρόχθισαν!

margarita είπε...

Καλησπέρα Μυτρω
Ο πάτος ειναι αρκτα λεπτος και το γραφω επισης στην φωτο ειναι κομμάτι απο την γωνια του γλυκου που έπεσε παρπάνω ζύμη.
Για το αλευρι δε ξερω να σου απαντηζω γιατι κάθε αλευρι έχει άλλη "δύναμη" όποτε όντως μπορεί να ηθελε παράπανω.
Η καράμελα επάνω λιωνει και φουσκώνει και ξανακαθετε μπορει να χρειάζετε να χαμηλωσεις λιγο τον φόυρνο σου .

Ανώνυμος είπε...

Πόσο καιρό μπορεί να διατηρηθεί η καραμέλα γάλακτος στο ντουλάπι;

George Limperis είπε...

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΗΚΑ.

margarita είπε...

Καλησπερα
εγω το βρηκα σε σουπερ μαρκετ με ρωσικα προιοντα.
Εχει η Bon mama με τις μεραμελαδεςσε μεγαλα σουπερ ισως στον Βασιλοπουλο αν βρεις καποτε ειχε και ο Μαρινοπουλος αν θυμαμα το ελεγε μαρμελαδα καραμέλας δεν ειμαι σιγουρη παντως ειχε την λεξη καραμελα

margarita είπε...

Καλησπερα
αν τ ο βράσει και το αφησεις με το κουτι κλειστο οσο λέει η ενδεικτικη ημερομηνια

margarita είπε...

Καλησπέρα
Φλιτζάνια του τσαγιου.

Καλλιόπη Ιωάννου είπε...

Μόλις βγήκε από το φούρνο. Τέλεια!!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...