translation

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Μπακαλιάρο Σκορδαλιά

Pin It Αυτή η συνταγή δεν είναι για αυτούς που νηστεύουν την Σαρακοστή από γάλα, θα ανέβει όμως μέσα στην εβδομάδα και η νηστήσιμη.
Η συνταγή είναι της γιαγιά μου, για τα δικά μου γούστα η καλύτερη
που έχω δοκιμάσει!!!!
598872_499660626738342_1366592596_n
Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο παστό
Κουρκούτι
1 κ.σούπας φυτινή λιωμένη
1 αυγό
1 κ.γλυκού μπείκιν
2 φλ.τσαγιού γάλα
1 σκελίδα  σκόρδο πολτοποιημένη
πιπέρι
1 κ.σούπας νισεστέ
3 κ.σούπας αλεύρι
Σκορδαλιά
1 κιλό πατάτες
3 σκελίδες σκόρδο
λάδι
ξύδι
αλάτι
Συνταγή
Βγάζουμε το δέρμα από το μπακαλιάρο ,
DSC06442
τον ξεκοκκαλίζουμε, τον κόβουμε σε κομμάτια
537513_499662483404823_1437592878_n
και το βάζουμε σε ένα μπολ με νερό .
DSC06444
Αφήνουμε τον μπακαλιάρο στο νερό για 12 ώρες αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές.
Κουρκούτι
Βάζουμε όλα τα υλικά του κουρκουτιού σε ένα μπολ και ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός αραιός.
Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του μπακαλιάρου.
166722_499662730071465_820085088_n
67081_499661543404917_1374313120_n
Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι να ζεσταθεί καλά,ρίχνουμε τα κομμάτια μπακαλιαρου και τα τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να χρυσίσουν καλά.
544063_499662213404850_782822897_n
Τα βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Σκορδαλιά
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βράζουμε με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
313331_499661840071554_236192666_n
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και τις πατάμε να γίνουν πουρές. Πολτοποιούμε τα σκόρδα και τα ρίχνουμε στον πουρέ,
733816_499661166738288_1767665169_n
βάζουμε αλάτι, λίγο λάδι και ξύδι. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν όλα τα  υλικά.
72374_499661303404941_1601362337_n
                                       Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Μπορεί να χρειαστεί παραπάνω αλεύρι ή νισεστέ. το μείγμα δε πρέπει να είναι νερό , αλλά ούτε σαν τις κρέπες πηκτό κάτι ενδιάμεσο.

5 σχόλια:

Selcouth είπε...

Αγαπημένο φαγητό! Θα δοκιμάσω να φτιάξω τη σκορδαλιά που έχεις αναρτήσει! Το μπακαλιάρο έχει αναλάβει να τον φτιάξει άλλη φίλη για τη συγκεκριμένη μέρα.
Πολλές καλημέρες!

Foteini Thes είπε...

Γειά στα χεράκια της γιαγιάς σου Μαργαρίτα μου!
Επίκαιρη και αγαπημένη η συνταγή του τηγανητού μπακαλιάρου,θα πραγματοποιηθεί φέτος σύμφωνα με τις σοφές οδηγίες της γιαγιάς σου...
Καλή Σαρακοστή για όλους!!!

Roula T. είπε...

Μπράβο στην γιαγιάκα σου και σε σ'ένα!!!
Εξαιρετική συνταγή.
Φιλάκια.

sundayspoon είπε...

Τρελαίνομαι για μπακαλιάρο σκορδαλιά! Η συνταγή σου φαίνεται εξαιρετική! Μπράβο!

Notoula είπε...

Λατρεύω μπακαλιάρο και σκορδαλιά!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...