translation

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Λαγάνα

Pin It Καθαρά Δευτέρα χωρίς λαγάνα δε γίνετε….
DSC06469


Υλικά
2 φακελάκια μαγιά
750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ καλαμποκάλευρο
1 φλ. ελληνικού λάδι
50 γρ μαργαρίνη fresco λιωμένη
3 κ.σούπας ταχίνι
1 κ.σούπας ζάχαρη
1 κ.σούπας αλάτι
500γρ νερό χλιαρό
Επικάλυψη
1 κ. σούπας ζάχαρη
1 κ.σούπας ταχίνι
1 κ.γλυκου αλέυρι
1 φλ. ελληνικού λάδι
σουσάμι για το πασπάλισμα
Συνταγή
Διαλύουμε την μαγιά στο νερό. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το ταχίνι, το βούτυρο και το λάδι, ανακατεύουμε.
DSC06447
Προσθέτουμε το αλεύρι και το καλαμποκάλευρο, ζυμώνουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια.
DSC06448
Αφήνουμε το ζυμάρι για 1 μίση ώρα να φουσκώσει.
DSC06449
Σε ένα ρηχό ταψί της κουζίνας απλώνουμε την ζύμη και την ζουλάμε με τα δάχτυλα , την αφήνουμε για άλλη μίση ώρα.
DSC06450
Σε ένα ποτήρι βάζουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε την ε επιφάνεια της λαγάνας και την πασπαλίζουμε με σουσάμι.
DSC06454
Βάζουμε την λαγάνα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμους και την ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.
DSC06467

                     Καλή Επιτυχία!!!
DSC06472

3 σχόλια:

cook είπε...

πολύ ενδιαφερουσα προσθηκη το καλαμποκαλευρο και το ταχινι,θελω να το δοκιμασω!

Foteini Thes είπε...

Ζηλευτά φουσκωτή και αφράτη η λαγάνα σου Μαργαρίτα μου!Μ΄αρέσει που μεταχειρίστηκες το ταχίνι!
Φιλάκια πολλά,πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Πέρισυ είχατε και μια άλλη συνταγή για λαγάνα εύκολη αρκετά και πολύ νόστιμη τελικά... Μόνο που δεν μπορώ να τη βρω τώρα... Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε;

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...