Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Κλασική συνταγή.
Να θυμάστε 4-3-2-1 η ποσότητα των υλικών της,
από το πιο φτηνό στο πιο ακριβό υλικό.
DSC00358
Υλικά
1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
2 ποτήρια νερού σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια νερού ζάχαρη

4 ποτήρια  νερό
1κ.σούπας κανέλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Συνταγή
Σε ένα τηγάνι βάζουμε σε μέτρια φωτιά το σιμιγδάλι με το λάδι να καβουρντιστεί.

Μόλις ροδίσει το μείγμα ρίχνουμε το ξύσμα, την κανέλα και τα καρύδια ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη να βράσει για 4-5 λεπτά.

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι μέσα στην κατσαρόλα με το σιρόπι,
DSC00344
ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει.
DSC00347
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα για 5 λεπτά ,
DSC00350
έως ότου πήξει ο χαλβάς.
DSC00351
Βάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα.
DSC00352
Ξεφορμάρουμε και τον αφήνουμε να κρυώσει.
DSC00357
                Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της Λευκής Τσιλιγγίρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...