translation

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Ελαιοπιτάκια με 3 υλικά

Pin It
Αφράτα όσο ποτέ, πανεύκολα και γρήγορα!!!!
DSC06575-001
Υλικά
200ml χυμό πορτοκαλιού στο κουτάκι (όχι με ανθρακικό)
200ml λάδι
500γρ αλεύρι που φουσκώνει
2 κούπες ψιλοκομμένες ελιές
5-6 ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες (προαιρετικά)
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μα στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό, το λάδι και το αλεύρι, να  γίνει μια αφράτη ζύμη.
DSC06564-001
Προσθέτουμε τις ελιές και τις ντομάτες και ζυμώνουμε.
DSC06565-001
απλώνουμε μια λαδόκολλα ή λαδώνουμε το ταψί.
Κάνουμε την ζύμη μπαλάκια στο μέγεθος στο μπαλάκι του γκολφ,
DSC06568-001

τα τοποθετούμε στο ταψί και τα  τα ψήνουμε για 20 λεπτά έως ότου ροδίσουν.
DSC06569-001
                    Καλή Επιτυχία!!!!
DSC06577-001
Υ.Γ. μπορείτε να βάλετε ότι γέμιση θέλετε στην ζύμη, εγώ την ζόρισα και έκανα μισά ελαιοπιτακια και μισά τυροπιτάκια.
Την συνταγή μου την έδωσε η Μαρία Μανώλη.

22 σχόλια:

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Τρέλα!!! Φαίνονται υπέροχα!

Ανώνυμος είπε...

καλημερα οταν λες πορτοκαλι στο κουτι εννοεις με το ανθρακικο μεσα?η χυμο πορτοκαλι?

marilise είπε...

πωπωπω νοστιμοτατα φαινονται θα τα κανω το σαββατοκυριακο , καλο μηνα σε φιλω

Ανώνυμος είπε...

μμμμ πολυ ωραια φαινονται, αλλα οταν λεμε πορτοκαλαδα σε κουτακι εννοεις αυτες που ειναι με ανθρακικο ή χωρις ανθρακικο??

margarita είπε...

Καλησπερά
τον χάρτινο χυμο οχι το ανθρακικο.

Charalampidou Elpida είπε...

Τέλεια και πανεύκολα!!!!!!

Katialena Maneta είπε...

Καλησπέρα σας όταν λέτε : "200ml χυμό πορτοκαλιού στο κουτάκι". Εννοείτε με ανθρακικό???

vivliolatreia.blogspot.com είπε...

και τη διαφορα εχει ο φυσικος χυμος πορτοκαλι?

margarita είπε...

Καλησπέρα
Δεν ειναι τόσο όξυνος και εχει πιο ισορροπημένη γευση.
Καλη Επιτυχια!!!

Martha είπε...

Πολύ όμορφα τα ελιοπιτάκια σου, Μαργαρίτα μου!

sundayspoon είπε...

Πολύ εύκολα και πεντανόστιμα! Θα τα φτιάξω για να τσιμπολογάμε...

Καλλιόπη Ιωάννου είπε...

Απίθανα!! Τέλεια γεύση !!

Ανώνυμος είπε...

kalispera. Ta ekana exthes me tin 5xroni kori mou i opoia ekane moni tis tin zymi kai kaname misi zymi me elies kai stin alli misi evala philadelphia. Eginan super!!!! efxaristoume gia tis oraies syntages!!! mia erotisi monaxa, mporo na valo ligotero ladi? i den tha vgei kalo??? efxaristo! mimika

Sweet Dreams είπε...

Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή!! Μπράβο

margarita είπε...

Καλησπέρα
αν βάλεις λιγότερο λάδι θα βγει πιο σφικτη η ζύμη, Ακολουθα τις οδηγιες για ενα καλό αποτελέσμα.
Χαιρόμαι πολυ που σας άρεσε η συνταγη θα ακολουθήσουν και άλλες γρηγορες με λιγα υλικά.

vivliolatreia.blogspot.com είπε...

τα δοκιμάσαμε με την γυναικοπαρέα και ξετρελαθήκαμε! κάναμε και λαμπάδες για το νηπιαγωγείο συγχρόνως και όντως γλύφαμε τα δάχτυλα μας! μία ερώτηση μόνο όταν λέμε λάδι εννοούμε ελαιόλαδο ή άλλο είδος?

margarita είπε...

Καλησπέρα χαίρομαι πολυ που σας αρεσαν.
Δεν γραφω είδος λάδιου γιατι ειναι θέμα γουστου ότι θέλεις βαζεις.

Ράνια είπε...

Από τη μέρα που τη δημοσίευσες πραγματικά την έχω φτιάξει δέκα φορές! Και χτες συνόδευσε ωραιότατα το πασχαλίνό μας τραπέζι!Πολύ απλή και γευστικότατη!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΠΟΣΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ?

margarita είπε...

Καλησπέρα
περιπου 25 κομματια.
Καλη Επιτυχια!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ,ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΣΧΟΛΙΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΕΡΟΧΑ,ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!!ΕΧΕΙ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠ'ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ 4 ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΤΣΑΚΙΣΑΜΕ!!!ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΑΝΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΙΓΜΑΤΑ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΣΕΡΙΑ,ΦΕΤΑ,ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΣΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ.ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΑΣΤΗ ΤΟΜΑΤΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ....!!!ΜΠΡΑΒΟ!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...