translation

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Μύδια σαγανάκι

Pin It Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου!!!!
DSC06591
Υλικά
1/2 κιλό μύδια χωρίς κέλυφος
2 κ.σούπας μουστάρδα
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες (η μια καυτερή
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλ. ελληνικού κρασί
200γρ τυρί φέτα
1 φλ. ελληνικού νερό ή 100γρ. κρέμα γάλακτος
πιπέρι
λίγο ρίγανη
λαδί
Συνταγή
Καθαρίζουμε τα μύδια από την τρίχα που έχουν στο εσωτερικό τους.
Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι να ζεσταθεί. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο και τις πιπεριές.
DSC06579
προσθέτουμε την μουστάρδα και την ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
DSC06580
Ρίχνουμε έπειτα στο τηγάνι τα μύδια και τα τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε το κρασί,
DSC06582
προσθέτουμε το νερό, το τυρί, το πιπέρι και την ρίγανη και τα αφήνουμε 4-5 λεπτά να βράσουν.
DSC06583 
Σβήνουμε το μάτι και σερβίρουμε.
DSC06589
                              Καλή Επιτυχία!!!

4 σχόλια:

Foteini Thes είπε...

Πολυαγαπημένος ουζομεζές των καλοκαιρινών μας διακοπων!Αλλά και ωραιότατο φαγητό της νηστείας ιδανικό για ..βουτιές με φρέσκο τραγανό ψωμάκι!
Υπέροχο το έφτιαξες Μαργαρίτα μου και όμορφα σερβιρισμένο στη μαύρη αχιβάδα!
Καλή σου μέρα γλυκιά μου!Φιλιά πολλά,πολλά.

sundayspoon είπε...

Πολύ ωραίος μεζές!!! Ιδανικός για παρεϊστικα βράδια! Μου άρεσε πολύ και το πιάτο που το σέρβιρες! Είναι ιδιαίτερα ταιριαστό!
Φιλιά πολλά!

Ερμιόνη είπε...

Πόσο φανταστικός πρέπει να είναι αυτός ο μεζές! Δύσκολα θα τον μοιραζόμουν με άλλο!
Και πολύ όμορφη η παρουσίαση του σε αυτό το πιάτο!
Φιλιά πολλά!

Ανώνυμος είπε...

KALISPERA SAS. psaxno sto blog sas alla den vrisko tin yperoxi syntagi pou eixate gia selinato xoirino. mipos mporeite na mou peite pos tin eixate anartisei??? Tin eixa kanei palaiotera kai epeidi etoimazo trapezi tha ithela na tin xanakano. Efxaristo poly, mimika

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...