translation

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Soft cookies με ταχίνι και μέλι

Pin It
Πιο υγιεινά δε γίνετε!!!
DSC06689
Υλικά
250 γρ. ταχίνι
90 γρ. καστανή ζάχαρη
80 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αβγό μεγάλο ή 4 κ.σούπας χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.σ. μέλι
2 κ.γ. βανίλια υγρή ή 2 βανίλιες
½ κ.γ. αλάτι
80γρ. σουσάμι
Συνταγή
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα χτυπάμε στο μίξερ για 2-3 λεπτά.
DSC06660
Βάζουμε στο ταψί λαδόκολλα . Κάνουμε την ζύμη μικρά μπαλάκια, και τα βάζουμε αρκετά αραιά μεταξύ τους γιατί απλώνουν και μπορεί να γίνουν μια μάζα.
DSC06663
Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς
DSC06664
αν δεν βάλετε αυγό θα τα ψήσετε για 5-6 λεπτά, αν βάλετε αυγό θα τα ψήσετε για 10 λεπτά, μη τα ψήσετε παραπάνω πικρίζουν.
                        Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!
DSC06683
Υ.Γ. Αν νηστεύετε θα βάλετε το πορτοκάλι αντί για το αυγό.
Πηγή

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τέλεια η συνταγη σου!! Φαντάζομαι ακόμα πιο τέλεια και η γεύση!! Στο Υ.Γ που γράφεις για πορτοκαλί αντι για αβγό εννοείς το λεμόνι που έχεις στα υλικά;; sorry αλλα αυτο μόνο δεν κατάλαβα..

Beauty Follower είπε...

Τουρμπο κουλουράκια!

Lila Xagorari είπε...

Καταπληκτικά κουλουράκια Μαργαρίτα.....ότι πρέπει για το καφεδάκι μας!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αντί για αυγό βάζουμε πορτοκάλι ή λεμόνι ?
Alexs

Ερμιόνη είπε...

Υπέροχα και πανεύκολα!
Θα προτιμήσω τη νηστίσιμη βερσιόν μέρες που είναι!
Φιλιά και καλή εβδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

Τα είχα δει στο Chef στον αέρα που τα έφτιαξε η Ναταλία Δραγούμη.Τα έφτιαξα και ήταν πεντανόστιμα.Μόνο που εμένα μου άπλωσαν πολύ!

ΤΟ ΠΛΕΧΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ είπε...

η συνταγη λεει ή αυγο ή λεμονι-υποθετω ειναι το ιδιο με το πορτοκαλι ε;
θα τα δοκιμασω σιγουρα!!!

Εφη είπε...

Τι ωραία cookies! Έίχα κουβέντα με μία ξαδέρφη αν είναι αυτά που είχε δείξει η Ψυχούλη, αλλά δεν είχα δώσει πολύ σημασία τότε. Θα τα κάνω οπωσδήποτε τώρα! Φιλιά, καλή εβδομάδα! :)

Eri είπε...

Υπέροχα φαίνονται!

margarita είπε...

Καλησπέρα
Χιλια συγνωμμη για το λάθος ειναι πορτοκάλι.
Για την πηγη της συνταγης το εχω γράψει απο την αρχη κατω αριστερα οποιος δε το εχει δει.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα. Ήθελα να ρωτήσω, πώς πρέπει να είναι η υφή τους;Τα έφτιαξα πριν λίγο και άπλωσαν αρκετά. Εκτός αυτού, βγήκαν ελαστικά, δηλαδή και αφού κρύωσαν δεν σταθεροποιήθηκε το σχήμα τους. Είναι μαστιχωτά και ελαστικά. Στην γεύση είναι καλά αλλά η υφή είανι κάπως παράξενη και κολλάνε στα δοντια. Έκανα κάποιο λάθος, ή έτσι έπρεπε να είναι; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Αθηνά

sundayspoon είπε...

Απ' τη μια το ταχίνι με το μέλι, από την άλλη το σουσαμάκι, πώς να μην τα ερωτευθείς...;
Φιλιά πολλά!

margarita είπε...

Καλησπέρα Αθηνά
Ετσι ειναι αν κάνεις την νητσίσιμη εκδοχη χωρις αυγο, με αυγό ειναι πιο σφικτα.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει Μαργαρίτα, σ'ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Μετά το Πάσχα θα δοκιμάσω και την εκδοχή με το αυγό.Όλες οι συνταγές που έχω δοκιμάσει από το blog σου έχουν βγει τέλειες! Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια.
Αθηνά

dimitra liapi είπε...

Καλή Ανάσταση Αλεξάνδρα, μόλις τα έφτιαξα ....νηστίσιμα και είναι τέλεια...............

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...