translation

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Ντόνατς γεμιστά με Μερέντα στο φούρνο ή στο τηγάνι

Pin It Η ελαφριά εκδοχή του ντόνατς.
Αν τα κάνετε στο φούρνο θα θυμίζει πιο πολύ με γλυκά ψωμάκια γεμιστά με μερεντα.
Όπως και να τα κάνετε μικροί μεγάλοι θα τα ευχαριστηθούν σίγουρα!!!!
donuts
Υλικά
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml γάλα χλιαρό
1 κρόκο αυγού
40γρ ζάχαρη άχνη
50 γρ βούτυρο
λίγο πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1 κύβο μαγιά (42 γρ)

γέμιση:
μαρμελάδα ή μερέντα

Για το αλλειμα
2 κ.σούπας λιωμένο βούτυρο , άχνη ζάχαρη
Υλικά
Βάζουμε την μερέντα στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει.
Λιώνουμε την μαγιά με το γάλα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να γίνει μια απαλή ζύμη.
DSC06964
Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
DSC06965
Ανοίγουμε την ζύμη ένα λεπτό φύλλο 2-3 χιλ., με ένα κουπ πατ στρόγγυλο κόβουμε την ζύμη σε κύκλους,  βάζουμε στους μισούς κύκλους στο κέντρο μια κουταλιά Μέριντα,
DSC06968
σκεπάζουμε με τον άλλο κύκλο, πιέζουμε τις άκρες
DSC06969
με το κου πατ που τα κόψαμε στην αρχή κόβουμε τα περισσεύματα.
DSC06970
Αφήνουμε τα ντόνατς 20 λεπτά να φουσκώσουν. Βάζουμε σε ένα τηγάνι 1 λίτρο λάδι να ζεσταθεί αρκετά και τα τηγανίζουμε ή λαδώνουμε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 180 –200 βαθμούς για  12 –15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
DSC06971
DSC06973
Μόλις βγουν από το φούρνο τα αλείφουμε με βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.  
DSC06982
                            Καλή Επιτυχία!!!!

17 σχόλια:

Ερμιόνη είπε...

Υπέροχα!
Τα προτιμώ ψητά εννοείται, μπας και γλιτώσουμε καμιά θερμίδα!
Τέλεια για το πρωινό του ΣΚ!
Φιλιά!

Eri είπε...

Τέλεια!

Ανώνυμος είπε...

Μπορούμε να τα βάλουμε κατάψυξη; Αν ναι σε ποιο στάδιο γίνεται; -Αλεξάνδρα-

AgapameAnDolmas είπε...

τέλεια!!! θα προτιμήσω την εκδοχη του φούρνου!

margarita είπε...

Καλησπέρα
Μπορείς να τα βάλεις αφου τα ψύσεις και μετα.
Καλη ΕΠιτυχια!!!

Kalli Kent είπε...

τι λες τώρα;;; αύριο μπαίνει σε εφαρμογή αυτή η συνταγή!! ευχαριστούμε!!

Ανώνυμος είπε...

!!!!!!!!!!!!!
,...irida...

Create Taste είπε...

Ως αδιόρθωτη γλυκατζού, πάντα ψάχνω τις πιο Light συνταγές για να μην στερούμε τα γλυκάκια αλλά να χωράω και σε κανένα παντελόνι...

elisabet mayridou είπε...

Πολυ νοστιμα βγαινουν!!!!μονο που μου ανοιξαν...δν τα μπορεσα να τα κλεισω μαλλον σωστα!!!μηπως υπαρχει κανενα κολπακι για να μην ανοιξουν;(ειμαι αρχαρια στην ζυμη)...ευχαριστω πολυ!!!!

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα Μαργαριτα!εχεις τισ ποιο ομορφες μαμαδιστικες συνταγες!θελω να ρωτησω αν μπορω να βαλω ξηρη μαγια και αν ναι ποση?

margarita είπε...

Καλησπέρα
Σε ευχαριστω πόλυ!!!!
Να ξέρεις παντα 1 φακελάκι ξηρή μαγιά αντιστοιχεί σε 1/2 κιλό αλεύρι.

margarita είπε...

Καλησπέρα Ελισάβετ,
Μπορείς να βρέξει λίγο τις άκρες με νεράκι και να τις ενώσεις. Οτί άλλο χρειαστείς στείλε μου μήνυμα.
Καλή Επιτυχία!!!!

Ανώνυμος είπε...

αχ αχ αχ αχ χωρίς γάλα γίνονται? πχ με χυμό πορτοκάλι?

margarita είπε...

Καλησπέρα
Νομίζω οτι μπορείτε να τα δοκιμάσετε
δε θα εχετε πρόβλημα.
Καλη Επιτυχια!!!

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα τα εκανα και μου βγηκαν πολλη σκληρα τι εκανα λαθος

margarita είπε...

Καλησπέρα
Αυτά τα ντονατς γινόνται σαν ψωμάκια με γεμιση μερέντα.
Αν σου βγηκαν πιο σκληρα φταίει το αλευρι ή έβαλες παραπανω ή ηταν πιο σκληρό.

Ανώνυμος είπε...

eginan teleia.......sto foyrno ta ekana

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...