Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ντόνατς γεμιστά με Μερέντα στο φούρνο ή στο τηγάνι

Η ελαφριά εκδοχή του ντόνατς.
Αν τα κάνετε στο φούρνο θα θυμίζει πιο πολύ με γλυκά ψωμάκια γεμιστά με μερεντα.
Όπως και να τα κάνετε μικροί μεγάλοι θα τα ευχαριστηθούν σίγουρα!!!!
donuts
Υλικά
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml γάλα χλιαρό
1 κρόκο αυγού
40γρ ζάχαρη άχνη
50 γρ βούτυρο
λίγο πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1 κύβο μαγιά (42 γρ)

γέμιση:
μαρμελάδα ή μερέντα

Για το αλλειμα
2 κ.σούπας λιωμένο βούτυρο , άχνη ζάχαρη
Υλικά
Βάζουμε την μερέντα στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει.
Λιώνουμε την μαγιά με το γάλα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να γίνει μια απαλή ζύμη.
DSC06964
Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
DSC06965
Ανοίγουμε την ζύμη ένα λεπτό φύλλο 2-3 χιλ., με ένα κουπ πατ στρόγγυλο κόβουμε την ζύμη σε κύκλους,  βάζουμε στους μισούς κύκλους στο κέντρο μια κουταλιά Μέριντα,
DSC06968
σκεπάζουμε με τον άλλο κύκλο, πιέζουμε τις άκρες
DSC06969
με το κου πατ που τα κόψαμε στην αρχή κόβουμε τα περισσεύματα.
DSC06970
Αφήνουμε τα ντόνατς 20 λεπτά να φουσκώσουν. Βάζουμε σε ένα τηγάνι 1 λίτρο λάδι να ζεσταθεί αρκετά και τα τηγανίζουμε ή λαδώνουμε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 180 –200 βαθμούς για  12 –15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
DSC06971
DSC06973
Μόλις βγουν από το φούρνο τα αλείφουμε με βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.  
DSC06982
                            Καλή Επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...