translation

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Γαύρος ξιδάτος

Pin It
Μια από τις καλύτερες συνταγές για ουζάκι!!!
DSC07036
Υλικά
Γαύρο
κρεμμύδι κομμένες ροδέλες
μαϊντανό
πράσινες πιπεριές κομμένες ροδέλες
αλάτι,
ξύδι
λάδι
Συνταγή
Πλένουμε το γαύρο, τον καθαρίζουμε βγάζοντας το κεφάλι και τα εντόσθια. Βάζουμε τα ψάρια σε ένα ταπερ τα αλατίζουμε και τα καλύπτουμε με ξύδι, τους αφήνουμε στο ψυγείο για 10-12 ώρες.
Έπειτα ανοίγουμε το ψάρι στην μέση και βγάζουμε προσεχτικά το κόκκαλο.
Σε ένα τάπερ βάζουμε μια στρώση γαύρο, ρίχνουμε από πάνω πράσινη πιπεριά,
DSC07019
κρεμμύδι,
DSC07021
μαϊντανό, ξύδι και λίγο αλάτι αν χρειάζεται,
DSC07022
επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο γαυρός.
DSC07025
Στο τέλος ρίχνουμε λάδι και ξύδι μέχρι να σκεπαστούν τα ψάρια.
DSC07029
Διατηρούμε το γαύρο στο ψυγείο.
DSC07033
                Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή είναι της φίλης μου Φιλιω Κοντού.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ωραια συνταγη!!Για ποσο χρονο μπορει να διατηρηθει στο ψυγειο?

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πάω να φέρω το ουζάκι κι έρχομαι ;-)
Φιλιά!

homemade είπε...

συμφωνώ με την έλενα....να σαι καλά πολύ ωραίο πιάτο

Εφη είπε...

Ο τέλειος ουζομεζές! Φιλιά Μαργαρίτα μου! :)

Elpida Mikrou είπε...

Πολύ νόστιμο και υγιεινό. Ταιριάζει πολύ καλά αν βάλετε και λίγη καυτερή πιπερίτσα. Να προλάβουμε να φτιάξουμε όλοι τώρα που ο γαύρος είναι στην εποχή του! Συνδυάζεται πολύ όμορφα με την συνταγή :
http://www.yumyum.gr/apps/gr/spag/dakos-me-ksinomyzhthra-kai-gayro-marinato.html

Mageirissa είπε...

Ωραία συνταγή!Ο μαϊντανός και η πιπεριά θα δώσουν πολύ ωραίο άρωμα στο γαύρο. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ έτσι. Ευκαιρία να το δοκιμάσω!!!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...