translation

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

Κορμός ριγέ

Pin It
Πολύ της μόδας!!!
DSC_0667 

Υλικά
1 1/2 πακέτο πτι μπερ
250 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 1/2 φλ.τσαγιού άχνη ζάχαρη
1 αυγό
3 κ.σούπας κακάο
2 βανίλιες
Συνταγή
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη, το αυγό και τις βανίλιες να γίνουν μια αφράτη κρέμα.
DSC_0634 
Χωρίζουμε την κρέμα βούτυρο στην μέση κρατάμε την μισή στην άκρη και στην άλλη μίση ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
DSC_0635
Βάζουμε σε ποτήρι γάλα.
Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα
DSC_0636 
και τα αλείφουμε με μια λεπτή σχετικά στρώση κακάο,

 DSC_0638
βουτάμε το επόμενο και το αλείφουμε με την κρέμα βουτύρου.
DSC_0639

Συνεχίζουμε αυτήν την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα
 DSC_0640
Με το μείγμα που έμεινε αλείφουμε την επιφάνεια των μπισκότων.
DSC_0643
τυλίγουμε τον κορμό με μια λαδόκολλά και τον βάζουμε στην κατάψυξη. Τον βγάζουμε μετά από 2-3 ώρες και τον κόβουμε διαγώνια για να φανούν οι ρίγες.
DSC_0659

Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Αν θέλετε  τραγανά  τα μπισκότα μη τα βουτάτε στο γάλα, η γιαγιά μου τα βουτούσε και αν δε το έκανα δε θα τελειώναμε ποτέ το γλυκό….

7 σχόλια:

Beauty Follower είπε...

Μόδα, ξεμόδα μου αρεσει πολυ!

http://beautyfollower.blogspot.gr/

puppeta είπε...

μιαμ μιαμ

Penelope είπε...

Της μόδας...που σου δίνει όμως και αρκετές εναλλακτικές άμα θελήσεις να "παίξεις" με τις κρέμες και την επικάλυψη του, Μαργαρίτα :-)).
Ωραία πρόταση για παιδικά κεράσματα...

Notoula είπε...

Τι ωραία ιδέα!!!

Εφη είπε...

Πολύ της μόδας μπορεί να είναι, εγώ δεν το είχα ξαναδεί, κρατιέται! Καλο ξημέρωμα Μαργαριτούλα! :)

Παναγιώτα είπε...

Κι εγώ έτσι τον προτιμώ! (τα παιδιά μου πάλι όχι...)
Κι εγώ βουτώ τα μπισκότα στο γάλα αλλά δεν τα αφήνω και πολύ για να μην μαλακώσουν και σπάσουν όπως αλείφω την κρέμα.
Καλοφάγωτο!

Ανώνυμος είπε...

Από γεύση σκίζει!! Το λέω γιατί τον έφτιαξα.. Αλλα από εμφάνιση άστα.. Δεν μου έγινε πηχτή η κρέμα και δεν ξέρω γιατί.. Μήπως φταίει ότι πήρα βούτυρο αγελαδινό με χαμηλά λιπαρά???

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...