translation

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Παστιτσάδα της Μάρτζης

Pin It Από μια φοιτήτρια της Κέρκυρας!!!
Δεν ξέρω αν είναι η αυθεντική
σίγουρα όμως είναι πεντανόστιμη!!!!
patsitsada

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες ή κόκορα
1 φλιτζάνι λάδι,
2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
3-4  σκελίδες σκόρδο,
4-5 ώριμες  ντομάτες ή 1 κουτί κον κασε
1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλ.τσαγιού λευκό κρασί
2 ξυλαράκια κανέλα,
4-5 καρφάκια γαρύφαλλο
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης,
1 κ.σ. ζάχαρη,
1 λίτρο βραστό νερό
Αλάτι,πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο, λίγη κανέλα
1 πακέτο Μακαρόνια Νο 2 βρασμένα
2οογρ. κεφαλοτύρι  τριμμένο
Συνταγή
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λιγο νερο και βράζουμε το κρέας έως ότου ασπρίσει.
Ρίχνουμε το νερό, βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα την σκουπίζουμε και την ξαναβάζουμε στην φωτιά να ζεσταθεί προσθέτοντας το λάδι, μόλις καεί το λάδι ρίχνουμε το κρέας με τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
DSC_1114
Τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε το πελτέ  ανακατεύουμε,
DSC_1118
σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε καλά.
DSC_1123
Έπειτα ρίχνουμε το κον κασέ (ή λιώνουμε τις ντομάτες στο multi και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα), τα ξυλάκια της κανέλας, τα γαρύφαλλα, το μπαχάρι, την ζάχαρη, το φύλλο της δάφνης και προσθέτουμε βραστό νερό χωρίς να σκεπάζει εντελώς το κρέας,
DSC_1125
μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε το μάτι στο μισό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας για περίπου 1 1/2 ώρα. Ανακατεύουμε κατά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί. ( εγώ χρησιμοποίησα την χύτρα και σε μισάωρο το φαγητό ήταν έτοιμο αν έχετε χύτρα κάντε το εκεί). Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα προσθέτουμε το αλάτι, βάζουμε λίγη  στο πιάτο μας  με κεφαλοτύρι από πάνω, προσθέτουμε τα μακαρόνια, πάλι σάλτσα με κρέας και τριμμένο κεφαλοτύρι.
DSC_1145
                     Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!
Την συνταγή μου την έστειλε η Μ. Μωραίτου.

5 σχόλια:

Mageirissa είπε...

Φαίνεται πολύ ωραίο φαγητό!Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!

Foteini Thes είπε...

Aπό τα πιο νόστιμα και παραδοσιακά πιάτα της νησιωτικής Ελλάδας!!!Η παστιτσάδα και το σοφρίτο χαρακτηρίζουν το νησί ,όσον αφορά τουλάχιστον στις γαστριμαργικές αναζητήσεις!Μπράβο στη νεαρή φοιτήτρια που ακολουθεί τα βήματα της παράδοσης,αλλά και σε σένα ,Μαργαρίτα μου,που μας παρουσιάζεις τόσο όμορφα αυτή την υπέροχη συνταγή!!
Φιλιά πολλά,πολλά!

Notoula είπε...

Καλημέρα
Είναι εκπληκτικό φαγητό!

Ερμιόνη είπε...

Από τα πλέον αρωματικά και αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας!
Απαραίτητο το χοντρό μακαρόνι!
Καλημέρα Μαργαρίτα!

Magia da Inês είπε...

°º✿♫♫° ·.
Temperos deliciosos, prato magnífico!

Boa semana!
Cheia de alegrias, saúde e otimismo.
Beijinhos do Brasil. °º✿♫
¸.•°♡♡♫° ·.

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...