translation

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Κέικ πορτοκαλιού με αναψυκτικό

Pin It
H Πρώτη συνταγή του χρόνου είναι γλυκιά με άρωμα χειμώνα!!!!
Κέικ πορτοκαλιού
Υλικά
5 αυγά
3 φλ.τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει
1 φλ.τσαγιού + 2 κ.σούπας αναψυκτικό πορτοκάλι
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
350 γρ. βούτυρο
1/2 κ.γλυκού αλάτι
2 σταγόνες χρώμα πορτοκάλι για τρόφιμα (προαιρετικά)
1 κ. σούπας ξύσμα πορτοκάλι
Γλάσο
1/4 φλ. τσαγιού αναψυκτικό πορτοκάλι
ξύσμα ή άρωμα πορτοκαλιού
2 φλ. τσαγιού αχνή κοσκινισμένη
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στην δυνατή τα χύτητα του μίξερ έως ότι γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα,
DSC_2746
προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ξύσμα
DSC_2747
χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το αναψυκτικό ,τέλος το χρώμα.
DSC_2748
Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ μεγάλη, βάζουμε το μείγμα
DSC_2750
και το ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά ή ώσπου να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
DSC_2751
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Γλάσο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί,
αν μας βγει πηκτό προσθέτουμε λίγη πορτοκαλάδα ακόμη
αν βγει αραιό προσθέτουμε λίγη αχνή πρέπει να είναι σαν κρέμα.
Ρίχνουμε το γλάσο περιμετρικά του κέικ.

DSC_2761
                   Καλή Επιτυχία!!!!!!!
Πηγή

2 σχόλια:

Ariadni St. είπε...

Ωραίο και αρωματικο!

Elliniko Xreos sti Gastronomia είπε...

Υπέροχο, θα το δοκιμάσω χωρίς το χρώμα ζαχαροπλαστικής!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...