translation

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Αχλαδόπιτα

Pin It

Στο Facebook υπάρχει η παρεούλα του μπλοκ όπου συζητάμε περί μαγειρικής και πολλοί φίλοι στέλνουν συνταγές τους. Mια από τις συνταγές είναι και αυτή που διαβάζετε παρακάτω από την φίλη του μπλοκ Μαρία Πέγιου .
Σε ευχαριστώ πολύ!!!!

Αχλαδόπιτα

Υλικά
6 αχλαδιά ώριμα

Για το σιρόπι

2 1/2 κούπες νερό
2 ξυλάκια κανέλας
1 λεμόνι (και την Φλούδα του)
2 κ.τ.σ καστανή ζάχαρη

Για την κρέμα

200γρ αμύγδαλα (αλεσμένα στο μουλτι)
1/2 της κούπας μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 της κούπας ζάχαρη
1 αυγό

Για την βάση

225γρ αλεύρι κοσκινισμένο
125γρ μαργαρίνη από το ψυγείο
2 κ.τ.σ αχνή ζάχαρη
3 κ.τ.σ νερό

Για την επικάλυψη λίγη τριμμένη κουβερτούρα (προαιρετικά)


Συνταγή

Για την βάση: Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι την αχνή το βούτυρο σε κομμάτια και πλάθουμε ώσπου να μοιάζει η ζύμη με φρυγανιά τριμμένη την βάζουμε σε μια μεμβράνη ανοίγουμε το φύλλο Σε πάχος 5 χιλιοστών περίπου και την τοποθετούμε στην ταρτιερα κόβουμε λίγο την ζύμη εάν προεξέχει από την ταρτιέρα την βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

10312435_10204872531721109_7675171422388109788_n

Για το σιρόπι: σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό τα ξυλάκια κανέλας το λεμόνι (τον χυμό του) και την Φλούδα μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τα αχλαδιά τα οποία έχουμε ξεφλουδίσει, τα έχουμε κόψει σε ροδέλες (αφαιρούμε τα κουκούτσια με ένα μαχαίρι) τα αφήνουμε 25 λεπτά και τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα η με ένα πιρούνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αφήνουμε το σιρόπι 5 λεπτακια ακόμη για να λιγοστέψει και μετά το κλείνουμε ( θα χρειαστεί για το ρίξουμε στο τέλος)

Για την κρεμά: Χτυπάμε την ζάχαρη με την μαργαρίνη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα έπειτα ρίχνουμε το αυγό και τα αμύγδαλα αφού τα έχουμε περάσει πρώτα από το μουλτι τα χτυπάμε καλά ώσπου να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα

Τέλος βάζουμε τα αχλαδιά στην βάση και τοποθετούμε από πάνω την κρέμα

12033089_10204872532561130_1751353961263281457_n 

και την απλώνουμε ομοιόμορφα ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 20-25 λεπτά!!!!!

12143115_10204872532801136_7544560264052255197_n
Μόλις την βγάλουμε ρίχνουμε το κρύο πλέον σιρόπι στην καυτή αχλαδοπιτα και ρίχνουμε την τριμμένη κουβερτούρα!!!!

                  Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!


Υ.Γ.Μπορείτε επίσης να ψήσετε πρώτα την βάση για δέκα λεπτά και μετά να ρίξετε τα αχλαδιά και την κρέμα και να τα ξαναβάλετε στον φούρνο για 15 λεπτά ώσπου να πάρει χρώμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...