Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Πικάντικη φασολάδα

Καπότε ένας καθηγητής μαγειρίκης είχε πει οτι ακομή και στις σούπες τα λαχανικά

τα σοτάρεις, το δοκιμάσα λοιπόν και το αποτέλεσμα ειναι απίστευτο!!!!

fasolada

Υλικά

500γρ φασόλια μέτρια

2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες

1 κόκκινη πιπερία ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

3 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες

3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκμμένο

1 ποτήρι του νέρου  χυμό ντομάτας

1 κ.σουπάς πελτέ ντομάτας

αλάτι, πιπέρι

λάδι

1 κ. γλυκου δυόσμο

Για το δέσιμο

1 κ. σουπάς καπνιστή πάπρικα

1 κ. σουπάς αλεύρι

λίγο λάδι

Συνταγή

Βάζουμε απο βραδύς τα φασολιά να πάρουν μια βράση και τα αφήνουμε μέσα στο νερό όλο το βράδυ.

Στραγγίζουμε τα φασόλια.

Στην κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι να καει και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδια, τις πιπερίες και τα καρότα.

DSC_3551

Μόλις αρχίζουν να μαραίνοντε προσθέτουμε τα φασόλια. Τα σωτάρουμε για 1 λεπτο.

DSC_3553

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα περίπου 2 λίτρα νέρο ( Θα κοιτάξετε να σκεπάζουν τα φασόλια περιπου 4 δάκτυλα). Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.

DSC_3556

Τα βραζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. ( Στην χύτρα  περίπου 25 λεπτα).

Μολις ειναι έτοιμη η φασόλαδα, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι λίγο λάδι να καει, ρίχνουμε την πάπρικα και έπειτα το αλεύρι.

DSC_3558

Τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Περνουμε λίγο ζωμο και το ρίχνουμε στο κατσαρολακι.

DSC_3561

Επείιτα ρίχνουμε το μείγμα στην φασολάδα. Την βάζουμε στο μάτι να παρει μια βράση. Σερβιρουμε.

DSC_3566

Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...