translation

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Saffransbullar με βανίλια

Pin It

Μια φίλη ανέβασε στο facebook την συγκεκριμένη συνταγή,

ειχε τις καλύτερες συστάσεις.

Επρέπε να την δοκιμάσω και το έκανα.

Δεν έχω φάει πιο γευστικό, αφράτο τσουρέκάκι, πραγμάτικα αξίζει να το

δοκιμάσετε!!!!!!

Λίτσα σε ευχαριστω πολύ !!!!!

 

Saffransbullar

Υλικά Μερίδες για 45-50 τεμάχια

50 gr νωπής μαγιάς

150 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη

2 φακελάκια σαφράν (1/2 g) η 1/ 4 κ.γ.  μαστίχα Χιου

1 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

2 φλ. τσαγιού γάλα

3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

250 γραμμάρια τυριού κρέμα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 αυγό

1900gr -2κιλα αλεύρι 

Γέμιση

200 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη

1 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

4 κ.γ βανιλίνη

Για την επικάλυψη

αυγά

κρυσταλλική ζάχαρη (ζαχαριτσες ασπρες)

μαρμέλαδα της αρεσκείας σας

Συνταγή

Βάζουμε το βούτυρο με το γάλα σε ένα κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας να λιωσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλίκα εκτός της μαγιάς και του αλευριού, ανακατεύουμε.

Ρίχνούμε μέσα στο μπολ τα υλικά που ζεστάναμε και τα ανακατευούμε.

DSC_3517-001

Ρίχνουμε την μαγιά και την διαλυούμε στο παραπάνω μείγμα.

DSC_3519-001

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Η ζύμη πρέπει να ειναι μαλακή και όχι σφικτή.

DSC_3520-001

Ζύμωνουμε στο μίξερ για 5 λέπτα ή 10 λεπτά με τα χέρια.

Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 50 λεπτά με 1 ώρα.

DSC_3521

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα υλικά της γέμισης για 5 λεπτά ωστέ να ΄γινουν μια αφράτη κρέμα.

Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.

Προθερμάινουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Οταν είναι έτοιμο το ζυμάρι το χωρίζουμε στα 2.

Ανοίγουμε στο πάγκο μας ένα μεγάλο τετράγωνο φύλλο πάχους 1 εκ. το πασαλείβουμε με την μίσή γέμιση .

DSC_3523

Σκεπάζουμε το φύλλο στην μέση

DSC_3526

και κόβουμε λωρίδες πάχους 1 1/2 εκ περίπου.

και τα τυλίγουμε όπως εδώ.

Τα βάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε 1/2 κ.γ. μαρμελάδα στο κέντρο του μπούλαρ.

DSC_3527

Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.

Τα αλείφουμε με το αυγό και τα πασπαλίζουμε με χοντρή ζάχαρη.

Τα ψήνουμε στον φούρνο για 15 λέπτα μέχρι να ρόδίσουν.

DSC_3537

                           Καλή Επιτυχια!!!!!!!!!

Υ.Γ. Η πρόταση της Λιτσάς ειναι η εξής αντί για κρέμα τυριού βάλτε γιαούρτι και πρόσθεσε τα εξής μπαχαρίκα, καρδαμο , 2κγ βανιλια, ξυσμα απο μισο πορτοκαλι και το χυμο από μισο πορτοκαλι. Οπως και η προσθήκη μαρμελάδας είναι δικής της.

 

Το Blog έχει προταθέι από το Bήμα Gourmet για το
βραβείο της καλύτερης παραδόσιακής κουζινας
του 2016. Θα χρειαστώ την υποστήριξη σας μέσα απο την ψήφο σας.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι  να πατήσετε πάνω στον σύνδεσμο με
τα ροζ γράματα
http://www.tovima.gr/vimagourmet/foodblogawards16/candidates/Besttraditionalrecipes/article/?aid=844861έπειτα πατήστε πάνω στο κουτάκι με το ονόμα Syntages apo spiti βάλτε το email σας και πατήστε DONE.
Ευχαριστώ!!!!
#masoutis #vgawardsfoodblog2016 #vimagourmet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...