translation

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Ψωμί αφρός

Pin It

Αυτό το ψωμί είναι αφρός μαλακό, αφράτο και γευστικό ακόμη

και την άλλη μέρα είναι σαν να είναι φρέσκο.

Είναι σαν ψωμί του τοστ.

Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε.

ΨΩμι

Υλικά

2 φακελάκια μαγιά σε σκόνη

2 φλ. Τσαγιού χλιαρό νερό

½ κ.γ. ζάχαρη

¼ φλ. Τσαγιού βούτυρο

½ φλ. Τσαγιού γάλα εβαπορέ

¼ φλ. Τσαγιού ζάχαρη

1 κ.σ. αλάτι

5-7 φλ. Τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ Mr. Grand

Λίγο βούτυρο για το άλειμμά

Συνταγή

Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ την μαγιά, το νερό και το κουταλάκι της ζάχαρης

για 15 με 20 λεπτά να διαλυθεί και να φουσκώσει.

DSC_3510

Σε ένα άλλο μπολ βαθύ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα διαλύουμε.

DSC_3511

Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς.

DSC_3512

Ανακατεύομε. Προσθέτουμε αρχικά τις 3 κούπες αλεύρι, ανακατεύομε , έπειτα άλλη μια κούπα.

Και μέτα ½ κούπα την φόρα μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη ίσα να μην κολλάει στα χέρια.

DSC_3513

( εμένα πήρε περίπου 5 ½ φλυτζάνια)

Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1 ½ ώρα.

DSC_3514

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς,

Βουτυρώνουμε τις φόρμες, χωρίζουμε το ζυμάρι στα 2 και το βάζουμε σε 2 φόρμες.

Αφήνουμε να φουσκώσει στην φόρμα περίπου για 15- 20 λεπτά.

DSC_3515

Τα ψήνουμε για 25 λεπτά.

Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το αλείφουμε με βούτυρο.

DSC_3517

Καλή Επιτυχία!!!!!

DSC_3519

 

Πηγή

Το Blog έχει προταθέι από το Bήμα Gourmet για το
βραβείο της καλύτερης παραδόσιακής κουζινας
του 2016. Θα χρειαστώ την υποστήριξη σας μέσα απο την ψήφο σας.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι  να πατήσετε πάνω στον σύνδεσμο με
τα ροζ γράματα
http://www.tovima.gr/vimagourmet/foodblogawards16/candidates/Besttraditionalrecipes/article/?aid=844861 έπειτα πατήστε πάνω στο κουτάκι με το ονόμα Syntages apo spiti βάλτε το email σας και πατήστε DONE.
Ευχαριστώ!!!!
#masoutis #vgawardsfoodblog2016 #vimagourmet

1 σχόλιο:

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είπε...

Φαινεται πεντανοστιμο Δημητρη, θα το επιχειρησω απο Δευτερα

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...