Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Τα τσουρέκια της τεμπέλας

Δεύτερη συνταγή για τσουρέκια πολύ επιτυχημένη
Αφράτα με ίνες, κρατάνε την υγρασία τους για μέρες και δεν τρίβονται.
Θα τα έλεγα τσουρέκια για τους εργαζομένους για τι θέλει πολύ ώρα φούσκωμα ,
Αλλά έχουν πολύ απλή και γρήγορη εκτέλεση.
Εγώ ενθουσιαστικά το ίδιο θα κάνετε και εσείς!!!!
tsoyrekia
Υλικά για 9 τσουρέκια
75 γρ μαγιά νωπή
1 λίτρο γάλα χλιαρό
400γρ βούτυρο φρέσκο λιωμένο
800γρ άχνη ζάχαρη
10 αυγά μεγάλα
2800γρ αλεύρι για τσουρέκια
Λίγο αλάτι
3 φακελάκι κακουλέ
1 φακελάκι μαχλέπι
3-4 σποριά μαστίχα σε σκόνη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι.
Για το άλειμμά
2 αυγά
½ φλ. Ελληνικού γάλα
2 κουτ, σούπας άχνη
1 βανίλια
Συνταγή
Προσέχουμε όλα τα υλικά μας να είναι σε θερμοκρασία δωμάτιού.
Σε μια μεγάλη λεκάνη λιώνουμε την μαγιά με το γάλα,
DSC_3573
προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι,
τα ανακατεύουμε καλά να ομοιογενοποιηθουν.
Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε
DSC_3575
έως ότου γίνει μια αφράτη ζύμη.
DSC_3577
Σκεπάζουμε την ζύμη με μεμβράνη και την βάζουμε σε ζεστό μέρος για
6-8 ώρες να φουσκώσει.
DSC_3578
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης τα κάνουμε κορδόνια και τα πλέκουμε σε πλεξούδες.
Τα βάζουμε στο ταψί με απόσταση 2 εκ μεταξύ τους
DSC_3579
και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Γλάσο
Ανακατεύομε όλα τα υλικά μαζί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς.
Γλασάρουμε τα τσουρέκια απαλά με ένα πινελάκι και τα ψήνουμε περίπου για 25- 30 λεπτά
DSC_3580
Μέχρι να ροδίσουν καλά. ( δοκιμάστε τα με μια οδοντογλυφίδα όπως το κέικ)
DSC_3583
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!
Η συνταγή είναι της Ν. Παπαδηλερη 
Υ.Γ. Καλό είναι να την κάνετε αργά το βράδυ και να τα ψήσετε νωρίς το πρωί.
Δεν πρέπει να τα αφήσετε πάνω από 8 ώρες αρρωσταίνει η ζύμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...