Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Ντονέρ (Γύρος από κιμά)

Έντονες γεύσεις ανατολής!!!!!!!!!!!!

011 Υλικά
1 κιλό κιμά ανάμεικτο (χοιρινό-μοσχάρι) 3 φορές περασμένο από την μηχανή
1 κουτ. σούπας κάρυ
1 κουτ. σούπας μπαχάρι
1 κουτ. σούπας ρίγανη
1 κουτ. τσαγιού πιπέρι
1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
αλάτι
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά
1/3 κούπας γάλα
1 αυγό

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.

005006

Φτιάχνουμε ένα μακρόστενο ρολό

008

και το τυλίγουμε με λαδόκολλα.

009

Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για 50 λεπτά, βγάζουμε την λαδόκολλα και το ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά ώσπου να ροδίσει

010

Κόβουμε τον γύρο σε λεπτές φέτες τον αφήνουμε να κρυώσει και τον Σερβίρουμε.

014

                                         Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!

Tip
Συνοδεύεται άψογα με κρεμμύδι και πίτα για σουβλάκια.
Προσοχή οι γεύσεις των μπαχαρικών είναι έντονες αν θέλετε μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα για να μην γίνει βαρύ το φαγητό.

Η συνταγή είναι από τις Λιχουδιές του Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...