Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Μακαρόνια με καπνιστή σάλτσα

Τα αγαπημένα του άντρα μου…

032

Υλικά
500 γρ. πένες
8 κουταλιές βούτυρο
2 μέτρια kρεμμύδια, κομμένα στη μέση και σε λεπτές φέτες
10 φέτες μπέικον καπνιστό
1 κουταλιά λίπος μπέικον
¼ φλιτζάνι αλεύρι
2 φλιτζάνια Γάλα
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κρόκους αβγών χτυπημένος
αλάτι,πιπέρι
1 mix τυριών
200γρ ή 1 κεσεδάκι μοτσαρελάκια


Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.Λιώνουμε σε κατσαρόλα,σε μέτρια φωτιά 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια,μέχρι να ροδίσουν.

014

Βγάζουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε το μπέικον (όχι πολύ για να μη γίνει σκληρό).Βγάζουμε το μπέικον και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

015

Μόλις στραγγίξει,το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 4 κουταλιές βούτυρο και προσθέτουμε 1 κουταλιά από το λάδι του μπέικον.

017

Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς,σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό.Ρίχνουμε μέσα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνεχώς,μέχρι να πήξει .

018

Χαμηλώνουμε τη φωτιά.Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι .

Χτυπάμε τους κρόκους και ρίχνουμε το 1/4 του φλιτζανιού από το ζεστό μείγμα της μπεσαμελ στους κρόκους,ανακατεύοντας συνεχώς.

020

Ρίχνουμε τους κρόκους στο μείγμα και ανακατεύουμε.Προσθέσουμε τα τυριά και ανακατεύουμε,μέχρι να λιώσουν.

022

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια,το μπέικον και ανακατεύουμε.

023

Προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια και ανακατεύουμε να πάει παντού η κρέμα.

025

Τα ρίχνουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

028

Καλή Επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...