Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ζυμή για τυροπιτάκια ή λουκανοπιτάκια

Αφράτα όσο ποτέ!!!

Εικόνα 116
Υλικά για 50 κομμάτια
1 φλ. χλιαρό γάλα
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
2 φλ. του ελληνικου σπορελαιο
2 αυγά
2 κοφτες κ.σούπας ζάχαρη
1 κοφτη κ.γ αλάτι.
4 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρησεις
Γέμιση
λουκάνικα κοκτέιλ
ή τυρι
άλλοιμα
2 κρόκους αυγων με λίγο γάλα

Εκτέλεση
Μέσα σε ενα βαθύ μπολ βάζετε την μαγιά και το γάλα, το αφήνετε μέχρι να αφρίσει η μαγια και να διαλυθει.
Εικόνα 066
Σε ενα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγα το λάδι την ζάχαρη και το αλάτι,
Εικόνα 067
τα ρίχνουμε μεσα στο μπολ της μαγιας , προσθετουμρ σιγα σιγα το αλευρι (μπορει να μη το παρει, ισα να ξεκολλαει η ζυμη απο τα χερια) και ζυμώνουμε.
Εικόνα 068
αφηνουμε την ζυμη να διπλασιασει τον ογκό της, επειτα χωρίζουμε την ζυμη σε 10 ιδια μπαλάκια,
Εικόνα 076
με ένα μικρό πλάστη ανοίγουμε ένα στρόγγυλο φυλλό, το κοβουμε σε 5 τριγωνικά κομμάτια, βάζουμε το λουκάνικο ή το τυρι ή οποια αλμυρή γέμιση θέλουμε,
Εικόνα 078
τα τυλίγουμε με τον ακόλουθο τρόπο.
Εικόνα 079
Εικόνα 080
τα βαζουμε σε ενα ταψακι που έχουμε λαδώσει και τα αφήνουμε να διπλασιάσουν τον όγκο τους,
Εικόνα 085
τα αλοιφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 μέχρι να ροδίσουν περιπου 30 λεπτά.
                  Καλη Επιτυχια!!!
Η συνταγη και η εκτέλεση ειναι της Β.Μανώλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...