Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Η Minestrone του Jamie

την είχα βάλει πολύ καιρό στο μάτι!
Αλλά πριν σας παρουσιάσω αυτη την σουπίτσα, να σας χαιρετήσω απο το πόστο του συγγραφέα σε αυτο εδώ το blog το Συνταγές απο Σπίτι! Ιδέα που πρότεινε η Μαργαρίτα και έτσι απο εδώ και πέρα θα γράφει η μία στο blog της άλλης περιστασιακά.
Για την πρώτη συνταγή λοιπόν, επέλεξα μια σούπα διάσημη αλλά ακολούθησα σαν διαδικασία την συγκεκριμένη συνταγή του Jamie Oliver. Είναι μια σούπα που χωράει πολύ φαντασία και υπάρχουν πολλές εναλλακτικές σχετικά με το ποια λαχανικά θα χρησιμοποιήσουμε, ποια όσπρια ή ποια ζυμαρικά.
Η σούπα είναι πλούσια και χορταστική ενώ παράλληλα είναι ελαφριά αν και πλήρες γεύμα.
Ελπίζω να σας αρέσει! 


Υλικά ( 1 μεγάλη κατσαρόλα)

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 λωρίδες μπέικον κομμένες σε κομμάτια
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
2 καρότα κομμένα σε φέτες
2 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε φέτες
1 κολοκυθάκι σε κύβους (δεν έβαλα)
1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξερή
1 δαφνόφυλλο
200 γρ τοματάκι κονκασέ
1 μεγάλη πατάτα σε κύβους
220 - 250 γρ βρασμένα ρεβύθια ή φασόλια ή μια κονσέρβα. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε.
4 κούπες ζωμό κοτόπουλο ή ζωμό λαχανικών
1/2 κούπα μακαρονάκι κοφτό
Αλάτι - Πιπέρι
Λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού (αν υπάρχουν)
Τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Διαδικασία


 Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Οταν το λάδι ζεσταθεί, προσθέτουμε το bacon και σοτάρουμε το μπέικον να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά. Μόλις το κρεμμύδι μαραθεί ελαφρώς προσθέτουμε το σκόρδο, τα καρότα, το σέλερι, το πράσο, την ρίγανη, το δαφνόφυλλο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά χωρίς υγρό και ανακατεύουμε που και που.
Προσθέτουμε το ντοματάκι, τις πατάτες, τα ρεβύθια, το κολοκυθάκι αν χρησιμοποιηθεί και τον ζωμό.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και περιμένουμε να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα μακαρόνια και βράζουμε για 8-10 λεπτά.
Αν δείτε ότι η σούπα σας είναι πολύ πηχτή όταν βράζουν τα μακαρόνια, προσθέστε νερό, φέρτε σε πλήρη βρασμό και ελέγξτε αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε την σούπα με λίγο φρέσκο βασιλικό σε λεπτές λωρίδες και τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.



Με αγάπη
Έρη

Λογάκια

Η ποσότητα είναι μεγάλη αλλά η σούπα διατηρείτε στο ψυγείο για 3 μέρες, ενώ παγώνει πολύ καλά και στην κατάψυξη. Όταν θα χρησιμοποιήσετε την σούπα από το ψυγείο ή την κατάψυξη, θα την βγάλετε σε θερμοκρασία δωματίου 30 λεπτά αν είναι απο το ψυγείο (απο την κατάψυξη θα πρέπει να την αποψύξετε τελείως μέσα στο ψυγείο και στην συνέχεια να την βγάλετε έξω) και στην συνέχεια θα την ζεστάνετε φέρνοντας την σε πλήρη βρασμό ενώ αν χρειαστεί προσθέτετε νερό και τσεκάρετε για αλατοπίπερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...