Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Τούρτα mousse τριπλής σοκολάτας

Χθες ήταν τα γενέθλια της μικρή μου κόρης!!!
DSC06255-001
Έγινε 1 χρόνων και το γιορτάζαμε με λίγους φίλους και συγγενείς.
Έκανα 2 τούρτες γενεθλίων μια για τους μεγάλους να κεράσω και μια για τους μικρούς
για να σβήσουν το κεράκι.
Η τούρτα για τους μεγάλους είναι mousse τριπλής σοκολάτας υπέροχη ελαφριά και γίνετε και τούρτα παγωτό……
DSC06309
Υλικά
300γρ.  σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 κ.γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Mousse μαύρης σοκολάτας
300γρ  σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας
1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κ. γλυκού ζελατίνη
2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
Μousse λευκής σοκολάτας
220 γρ λευκή σοκολάτα
1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη,
1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Σε ένα στεγνό μπολ βάζουμε τα ασπράδια με την ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να γίνουν σφικτή μαρέγκα.
DSC06221
Λιώνουμε στον Μπεν Μάρι την σοκολάτα, βάζουμε το βιταμ και και το ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
DSC06223
Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
DSC06224
Ρίχνουμε το μείγμα στην μαρέγκα και την ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με απαλές κινήσεις να μην φύγει ο αέρας.
DSC06226
Βουτυρώνουμε μια φόρμα 26εκ. Βάζουμε μέσα την μαρέγκα σοκολάτας.
DSC06231
Την απλώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και το ψήνουμε για 28 λεπτά. Το παντεσπάνι θα φουσκώσει αλλά θα κάτσει μην το φοβηθείτε. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Mousse
Σε ένα κατσαρόλι βράσουμε το μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος.
Σπάμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε μέσα την ζεστή κρέμα για να λιώσουμε την σοκολάτα.
DSC06232
Πρέπει να λιώσει καλά. Σε ένα ποτήρι διαλύουμε την ζελατίνη  με το νερό.
DSC06233
Την βάζουμε για λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει εντελώς.
DSC06234
Ρίχνουμε την ζελατίνη στην σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
DSC06235
Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί (εγώ το κτύπησα πολύ και δεν έπρεπε) σαν γιαούρτι. Προσθέτουμε την Σαντιγύ στην σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
DSC06236
Βάζουμε την Mousse πάνω στο παντεσπάνι.
DSC06237
Επαναλαμβάνουμε την ιδία διαδικασία με την λεύκη σοκολάτα.
DSC06238
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4 ώρες ή στην κατάψυξη για όλο το βράδυ.
                      Καλή Επιτυχία!!!
DSC06316

πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...