Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Δροσερή Πανδαισία

Το γλυκό του καλοκαιριού!!!
DSC07001
Υλικά
1 λίτρο γάλα
1 λίτρο χυμό πορτοκαλί νέκταρ
1 λίτρο χυμό βύσσινο
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
12 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
2-3 πακέτα πτι-μπερ


Συνταγή
Κρατάμε μίση κούπα από το χυμό πορτοκάλι, βάζουμε τον υπόλοιπο σε ένα κατσαρολάκι μαζί με 2 κ.σούπας  ζάχαρη να βράσουν. Ρίχνουμε 4 κουταλιές κορν φλαουερ στο χυμό που κρατήσαμε και το διαλύουμε καλά. Στρώνουμε μια στρώση μπισκότα σε ένα ταψί.
DSC06984
Όταν αρχίζει να βράζει ο χυμός, ρίχνουμε τον χυμό που κρατήσαμε  κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρεμά.

DSC06983
DSC06987
Αδειάζουμε την κρεμά σιγά-σιγά πάνω στα μπισκότα.
DSC06989
Στρώνουμε μια πετσέτα στο ψυγείο και τοποθετούμε προσεκτικά το ταψί. Πλένουμε το κατσαρόλι και κάνουμε την ιδία διαδικασία όπως με το χυμό πορτοκαλί αλλά τώρα φτιάχνουμε κρεμά από το γάλα (σ’αυτην προσθέτουμε 4 κουταλιές ζάχαρη) .
DSC06991
Όταν ετοιμαστεί η κρεμά, βγάζουμε το ταψί απ’ το ψυγείο, στρώνουμε άλλη μια στρώση μπισκότα, ρίχνουμε την κρεμά και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
DSC06992
Ξαναπλώνουμε το κατσαρόλι κι ετοιμάζουμε την κρεμά απ’ το χυμό βύσσινο (2 κουταλιές ζάχαρη).Όταν ετοιμαστεί βγάζουμε πάλι το ταψί, ξαναστρώνουμε μπισκότα και ρίχνουμε από πάνω την κρεμά βύσσινο.
DSC06994
Το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
DSC07000
                                          Καλή Επιτυχία!!!!!!!
Η συνταγή είναι της φίλης Μάρθας.

Η συμβουλή της Μάρθας
Το γλυκό είναι δροσερό, ελαφρύ κι αρκετά άγλυκο, αν κάποιος θέλει βάζει περισσότερη ζάχαρη στην κρεμά από το γάλα (οι χυμοί είναι ήδη γλυκοί).εγώ το φτιάχνω συνήθως στο ταψί του φούρνου γιατί μ’ αρέσει αρκετά το μπισκότο κι όχι τόσο η κρεμά,και βγαίνει χαμηλό. Αν κάποιος θέλει μπορεί να το κάνει σε πιο μικρό ταψί και να βγει αρκετά ψήλο.Οι κρέμες πρέπει να πήξουν πολύ καλά πριν τις ρίξεις στα μπισκότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...