Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Πάστα Φλώρα με βρώμη και αμύγδαλα

Υγιεινό όσο ποτέ!!!!
DSC_0288-001
Υλικά
3/4 φλ. τσαγιού λάδι
1 φλ.τσαγιού μαύρη ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
1/4 κ.γλυκού αλάτι
2 φλ.τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει
1 φλ.τσαγιού τριμμένη καρύδα
1 φλ.τσαγιού τριμμένα αμύγδαλα ή καρύδια
1 φλ.τσαγιού βρώμη
1 κ.γλυκού κανέλα
1 1/2 φλ. τσαγιού μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τα αυγά, το λάδι και την ζάχαρη και τα χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά να αφρατέψουν,
DSC_0270
έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε με τον χέρι μας.
CSC_0308
Η ζύμη θα κολλάει ελαφρά.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί 30x20 ή 26 εκ, διάμετρο.
  Κρατάμε μια μπάλα ζύμης όσο ένα μέτριο πορτοκάλι.
Βρέχουμε λίγο τα χεριά μας και απλώνουμε ομοιόμορφα την ζύμη στο ταψί, απλώνουμε από πάνω την μαρμέλαδα.
CSC_0309
Περνούμε την μπάλα ζύμης που είχαμε κρατήσει και την σκορπάμε σε κομμάτια πάνω στην μαρμελάδα.
CSC_0310
Βάζουμε το γλυκό στον φούρνο για 20 –35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά τα κομμάτια ζύμης.
CSC_0311
Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε ψυγείο για να μπορούμε να το κόψουμε ευκολότερα χωρίς να διαλύετε.
CSC_0315
              Καλή Επιτυχία!!!!!!!!
Η συνταγή είναι της φίλης Γεωργίας.
Υ.Γ. Η Γεωργία προτείνει να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα βερίκοκο με ανανά ή σκέτο Βερίκοκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...