Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Λαζάνια με κιμά

Το αγαπημένο φαγητό του Γκάρφιλντ και όχι μόνο!!!
Λαζάνια
Υλικά
1 πακέτο λαζάνια
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
200γρ μπέικον καπνιστό λιωμένο στο multi
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
3 κ.σούπας σέλινο (το λευκό μέρος)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σάλτσα ντομάτα
2 κύβους κότας
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
1 συσκευασία Mix τυριών
1 μοτσαρέλλα
λίγη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
Μπεσαμελ
λάδι φρυγανιά τριένη
Συνταγή
Βάζουμε το λάδι να καεί και ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο.
DSC_1795
Μόλις τσιγαριστούν ρίχνουμε τον κιμά και το μπέικον,
DSC_1796
όταν ασπρίσει ο κιμάς ρίχνουμε την ντομάτα , τους κύβους, την δάφνη το αλάτι και το πιπέρι.
DSC_1801
Κατεβάζουμε το μάτι στο πολύ χαμηλό και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για 1-2 ώρες, προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί. Κάνουμε την μπεσαμελ όπως στις οδηγίες της συνταγή. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα κασέρια.  Λαδώνουμε το πυρέξ και το πασπαλίζουμε με την φρυγανιά . Απλώνουμε από πάνω τα λαζάνια,
DSC_1803 
ρίχνουμε σάλτσα, λίγα τριμμένα κασέρια και λίγη μπεσαμέλ,
DSC_1804
DSC_1806
στρώνουμε από πάνω πάλι λαζάνια και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν  τα υλικά, στην τελευτα στρώση ρίχνουμε τα κασέρια πάνω από την μπεσαμελ.
DSC_1807
Βάζουμε σκεπασμένο το ταψί για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, βγάζουμε το καπάκι  και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να ροδίσει.
DSC_1813
                Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!
lasange
Υ.Γ. ΑΝ βάλετε μακαρόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο θα βάλετε μίση κούπα νερό στην σάλτσα του κιμά πριν την κατεβάσετε από το μάτι.

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Σαλάτα η επίσημη

Σαλάτα χάρμα οφθαλμών!!!
σαλάτα με φρούτα και λαχανικά
Υλικά
7-8 φύλλα μαρουλιού χοντροκομμένα
7-8 φύλλα ρόκας κομμένα στην μέση
4-5 ντομάτακια κομμένα στην μέση
1/4  ξινόμηλο κομμένος σε πολύ λεπτές φέτες
1/2 πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές φέτες
1/4 αχλάδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
3 κ.σούπας ρόδι
λίγη τριμμένη παρμεζάνα
σιρόπι βαλσάμικου ξυδιού
Dressing
1/2 χυμό πορτοκάλι τον χυμό του
1 κ.γλυκού μέλι
1/2 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
Συνταγή
Ανακατεύαμε πρώτα όλα τα λαχανικά,
DSC_0514
ρίχνουμε έπειτα τα φρούτα εκτός από το ρόδι.
DSC_0515
Σε ένα ποτήρι βάζουμε τα υλικά του dressing και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν, περιχύνουμε την σαλάτα.
Ρίχνουμε από πάνω τις φλούδες παρμεζάνας και το ρόδι, περιχύνουμε την σαλάτας με το σιρόπι του βαλσάμικου.
σαλάτα με φρούτα και λαχανικά

            Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!