Το αγαπημένο φαγητό του Γκάρφιλντ και όχι μόνο!!!
Υλικά
1 πακέτο λαζάνια
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
200γρ μπέικον καπνιστό λιωμένο στο multi
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
3 κ.σούπας σέλινο (το λευκό μέρος)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σάλτσα ντομάτα
2 κύβους κότας
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
1 συσκευασία Mix τυριών
1 μοτσαρέλλα
λίγη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
Μπεσαμελ
λάδι φρυγανιά τριένη
Συνταγή
Βάζουμε το λάδι να καεί και ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο.
Μόλις τσιγαριστούν ρίχνουμε τον κιμά και το μπέικον,
όταν ασπρίσει ο κιμάς ρίχνουμε την ντομάτα , τους κύβους, την δάφνη το αλάτι και το πιπέρι.
Κατεβάζουμε το μάτι στο πολύ χαμηλό και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για 1-2 ώρες, προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί. Κάνουμε την μπεσαμελ όπως στις οδηγίες της συνταγή. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα κασέρια. Λαδώνουμε το πυρέξ και το πασπαλίζουμε με την φρυγανιά . Απλώνουμε από πάνω τα λαζάνια,
ρίχνουμε σάλτσα, λίγα τριμμένα κασέρια και λίγη μπεσαμέλ,
στρώνουμε από πάνω πάλι λαζάνια και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, στην τελευτα στρώση ρίχνουμε τα κασέρια πάνω από την μπεσαμελ.
Βάζουμε σκεπασμένο το ταψί για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, βγάζουμε το καπάκι και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να ροδίσει.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!
Υ.Γ. ΑΝ βάλετε μακαρόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο θα βάλετε μίση κούπα νερό στην σάλτσα του κιμά πριν την κατεβάσετε από το μάτι.
Υλικά
1 πακέτο λαζάνια
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
200γρ μπέικον καπνιστό λιωμένο στο multi
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
3 κ.σούπας σέλινο (το λευκό μέρος)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σάλτσα ντομάτα
2 κύβους κότας
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
1 συσκευασία Mix τυριών
1 μοτσαρέλλα
λίγη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
Μπεσαμελ
λάδι φρυγανιά τριένη
Συνταγή
Βάζουμε το λάδι να καεί και ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο.
Μόλις τσιγαριστούν ρίχνουμε τον κιμά και το μπέικον,
όταν ασπρίσει ο κιμάς ρίχνουμε την ντομάτα , τους κύβους, την δάφνη το αλάτι και το πιπέρι.
Κατεβάζουμε το μάτι στο πολύ χαμηλό και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για 1-2 ώρες, προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί. Κάνουμε την μπεσαμελ όπως στις οδηγίες της συνταγή. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα κασέρια. Λαδώνουμε το πυρέξ και το πασπαλίζουμε με την φρυγανιά . Απλώνουμε από πάνω τα λαζάνια,
ρίχνουμε σάλτσα, λίγα τριμμένα κασέρια και λίγη μπεσαμέλ,
στρώνουμε από πάνω πάλι λαζάνια και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, στην τελευτα στρώση ρίχνουμε τα κασέρια πάνω από την μπεσαμελ.
Βάζουμε σκεπασμένο το ταψί για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, βγάζουμε το καπάκι και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να ροδίσει.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!
Υ.Γ. ΑΝ βάλετε μακαρόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο θα βάλετε μίση κούπα νερό στην σάλτσα του κιμά πριν την κατεβάσετε από το μάτι.