Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Χριστουγεννιάτικα Κεκάκια

΄Ισως τα καλύτερα γεμιστά κεκάκια που έχετε δοκιμάσει!!!




Υλικά για 20 κεκάκια


2 αβγά
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα
50γρ. βούτυρο
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
1 μπέικιν
1 βανίλα
2 κουτ. σούπ. καραμέλα γάλακτος

Για την γέμιση
1 βαζάκι καραμέλα γάλακτος

Για την επικάλυψη
2 κρέμες γάλακτος Μεβγάλ μικρές
χρώματα ζαχαροπλαστικής
σωληνάριο με χρώμα σε τζελ




Εκτέλεση
Προθερμάινουμε τον φούρνο στους 180 βαθμους. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Βάζουμε θήκες μέσα στην φόρμα με τα κεκάκια και ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας,γεμάτη,σε κάθε θήκη.

Τα βάζουμε στο φούρνο,στις αντιστάσεις,μέχρι να ροδίσουν,περίπου 20-30 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Σε ένα κορνέ με χοντρή μύτη σύρριγγας βάζουμε την καραμέλα γάλακτος

Παίρνουμε ένα κεκάκι, του βάζουμε τη σύριγγα στο κέντρο και πιέζουμε λίγο,βγάζοντας ταυτόχρονα σιγά-σιγά τη σύριγγα απο το κεκάκι.
Σκουπίζουμε ό,τι έχει βγει πάνω στο κέικ από την καραμέλα. Χτυπάμε την σαντιγί να γίνει πολύ πηχτή.
Με ένα μαχαιράκι απλώνουμε τη σαντιγύ πάνω στο κέικ.
Ό,τι περισσέψει το ανακατεύουμε με πράσινο χρώμα ζαχαροπλάστικής. Βάζουμε στο κορνέ τη μύτη με το αστεράκι και κανουμε ένα στεφανάκι γύρω απο το κέικ.
Παίρνουμε το σωληνάριο,κάνουμε ένα φιόγκο και κόκκινες βουλίτσες. Επίσης μπορούμε να κάνουμε δεντράκι ή ό,τι άλλο περνάει απο την φαντασίας σας!


Να και ένα φαγωμένο!Κρυφά για να μη με δού...Χιχιχιχι!!! Άντε και του χρόνου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου