Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Υπέροχη σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα!
6

Υλικά
5 κούπες νερό ή ακόμη καλύτερα αν υπάρχει ζωμό κρέατος
4 κουταλιές ελαιόλαδο

για τη σάλτσα αυγολέμονο
1/4 κούπας χυμό λεμόνι
2 αυγά

για τα γιουβαρλάκια
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 κούπας ρύζι καρολίνα
2 κουταλιές άνηθο
2 κουταλιές μαιντανό
2 κουταλιές λάδι
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε για μερικά λεπτά, όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από το αλεύρι.
Τα αραδειάζουμε σε ένα πιάτο το ένα δίπλα στο άλλο και τα αφήνουμε να περιμένουν.
SV107077
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό μας μαζί με το λάδι να βράσουν.
Ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια.
SV107083
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε περίπου μισή ώρα με την κατσαρόλα σκεπασμένη,μέχρι να μαλακώσουν.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χτυπάμε το λεμόνι με το αυγό.Ρίχνουμε με κουτάλι αρκετό από το ζουμί του φαγητού σιγά σιγά για να ζεστάνουμε το μείγμα μας.
SV107095
SV107097
Αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
SV107099
Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή με μπόλικο τριμμένο πιπέρι!!!
7
Υπάρχουν πολλές συνταγές για γιουβαρλάκια αλλά εγώ έχω συνηθίσει αυτή με το αυγολέμονο.
Αλλή μια πολύ καλή συνταγή της κυρίας Αλεξιάδου
Απολαύστε την!!
5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου