Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Ροξάκια

Ένα γλυκό για όλα τα γούστα!!!!!!!!!
Εικόνα 463 Υλικά
300ml χλιαρό γάλα
200ml σπορέλαιο
900γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν
2 βανίλιες
2 αβγά
2 φακελάκι ξερή μαγιά ή 40γρ. φρέσκια
3 κουτ. της σούπας κακάο άγλυκο

Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1200ml νερό

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το σπορέλαιο με τα αβγά.
Εικόνα 405 Λιώνουμε τη μαγιά στο γάλα.
Εικόνα 406 Ανακατεύουμε το αλεύρι,τις βανίλιες και το μπέικιν.Βάζουμε τα 600γρ. αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά,εκτός από το κακάο και ανακατεύουμε.Παίρνουμε το 1/3 της ζύμης και το αφήνουμε στην άκρη. Στα 2/3 του ζυμαριού ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε.
Εικόνα 411 Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο και το 1/3 της ζύμης που κρατήσαμε.Το ζυμώνουμε να πάει παντού.
Εικόνα 413 Ανοίγουμε το άσπρο ζυμάρι σε μακρόστενο φύλλο.Κάνουμε το ζυμάρι με το κακάο ένα μακρόστενο κουλούρι,σχετικά χοντρό και το βάζουμε στην άκρη του φύλλου.
Εικόνα 417
Τυλίγουμε το φύλλο με το κουλούρι του κακάο και το “ρολλάρουμε” πάλι,για να φύγει η ένωση της ζύμης και να το μακρύνουμε.
Εικόνα 419
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Το κόβουμε στη μέση,το τυλίγουμε με ζελατίνη και το βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Εικόνα 425 Το βγάζουμε από το ψυγείο, το ξετυλίγουμε από τη ζελατίνα και το κόβουμε σε φέτες 1 εκ.
Εικόνα 429 Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα ροξάκια,με λίγη αποστάση μεταξύ τους,γιατί με το ψήσιμο θα φουσκώσουν.Τα ψήνουμε 20-25 λεπτά (μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα).Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Εικόνα 434
Σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό.Απλώνουμε τα ροξάκια σε ένα ταψί και ρίχνουμε 7 κουτάλες από το σιρόπι.
Εικόνα 445Τα αφήνουμε 10 λεπτά και τα γυρνάμε,προσθέτοντας ακόμη 2 κουταλιές σιρόπι. Τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα βάζουμε σε ένα τάπερ.
Εικόνα 447
Καλή επιτυχιά!!!

Tip

Αν θέλετε στο ζυμάρι με το κακαό προσθέτετε καρύδια ή ό,τι ξηρό καρπό θέλετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου