Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Γρήγορα τυροπιτάκια

Με τα πιο λίγα υλικά και την πιο γρήγορη εκτέλεση!Ό,τι πρέπει για παιδικά γενέθλια!!!

Εικόνα 770

Υλικά
2 βιτάμ σοφτ
2 γιαουρτάκια στραγγιστά
1 κιλό φαρινα
λίγο αλάτι
1/2 κιλό τυρί
1 αβγό (προαιρετικά)
λίγο πιπέρι
λίγο κασέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το βιτάμ, τα γιαουρτάκια,το αλεύρι και το αλάτι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Εικόνα 757 Σε ένα πιάτο λιώνουμε το τυρί,ρίχνουμε το κασέρι,το αβγό,το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
Εικόνα 758 Τα ρίχνουμε στην ζύμη και ανακατεύουμε ξανά.
Εικόνα 760
Εικόνα 762
Βρέχουμε τα χέρια μας.Παίρνουμε λίγη ζύμη,στο μέγεθος που έχει και ένα μπαλάκι του γκολφ.Πλάθουμε τα πιτάκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε.Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και τοποθετούμε τα τυροπιτάκια.
Εικόνα 764Τα ψήνουμε στους 180 βαθμους μέχρι να ροδίσουν καλά.
Εικόνα 766
Καλή Επιτυχία!!!
Εικόνα 769 Tips
Η συνταγή βγάζει πολλά κομμάτια και είναι ό,τι πρέπει για μπουφέ.
Επίσης μπορείτε να βάλετε μέσα ό,τι υλικά θέλετε.
Τη συνταγή μού την έδωσε η ξαδέρφη μου,που έχει πάντα κάτι στο σπίτι της για να σε κεράσει!

1 σχόλιο:

  1. Έχω να σου πω, πως τα έκανα το Σάββατο που ήρθαν κατι φίλες της μικρής μου να παίξουν και ξετρελάθηκαν!!και έγιναν στο άψε σβήσε!απλά αντί για το αλύρι που λες εγώ έβαλα αλεύρι χωρίς γλουτένη γιατί το προτιμώ λόγω παιδιών και τα έψησα στον αερα μαζί με μια πίτσα χωρίς γλουτένη που έχω πάντα στην κατάψυξη για κάτι τέτοιες ώρες και ψήθηκαν και τα 2 τέλεια!! πάντως για όσες ψάχνονται γενικά με την γλουτένη, δείτε την πίτσα που σας λέω, https://xrisizimi.gr/proionta/pizza-margherita-glutenfree/ είναι πεντανόστιμη και τα πιτσιρίκια μου δεν καταλαβαίνουν καμία διαφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή