Μια τούρτα έκπληξη !!!
Υλικά Παντεσπάνι
3 φλιτζ. αλεύρι
1 μπέικιν
1/2 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζ. βούτυρο
2 φλιτζ. ζάχαρη
2 βανίλιες
5 αβγά
1 φλιτζ. γάλα
Κρέμα
350 γρ. γάλα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
3 κρόκοι
40 γρ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
Σιρόπι
1 φλιτζ. νερό
2 κουταλιές ζάχαρη
Επικάλυψη
2 φλιτζ. άχνη
1 φλιτζ. πηκτή κρέμα γάλακτος
240 γρ. κουβερτούρα ημίγλυκη
2 κουταλιές βούτυρο
1 βανίλια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.Βουτυρώνουμε ένα ταψί στρόγγυλο 28-30 εκ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το μπέικιν,την σόδα και το αλάτι.
Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά μέχρι να ενωθούν.
Έπειτα ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
Κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια.Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα αβγά. Ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε μέσα στο ζεστό γάλα
Ανακατεύουμε καλά με γρήγορες κινήσεις για να μην σβολιάσει.Μόλις η κρέμα σφίξει,
την κατεβάζουμε από την φωτιά και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για να κρυώσει.
Επικάλυψη
Βάζουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με την άχνη να πάρουν βράση. Την βγάζετε από την φωτιά.
Ρίχνετε τη σοκολάτα και την βάζετε πάλι στην φωτιά μέχρι να λιώσει ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο
και αφήνουμε την επικάλυψη να κρυώσει και να πήξει.
Σιρόπι
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα μπρίκι και τα βράζουμε για 2 λεπτά.
Συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι στην μέση
και βρέχουμε το κάτω μέρος με το σιρόπι,
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο κομμάτι και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε από πάνω το υπόλοιπο παντεσπάνι. Τέλος με ένα κουτάλι ρίχνουμε την επικάλυψη σοκολάτας που έχει πήξει.
Καλή Επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου