Πεντανόστιμη!!!
Υλικά
1/2 κούπα βούτυρο
2 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1/8 κουταλάκι αλάτι
6 κ.σ. γάλα
για την επικάλυψη
2 κου. σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1/4 κούπας βούτυρο
4 μήλα κομμένα στα 8
Εκτέλεση
Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 170. Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε το καθένα σε 8 κομμάτια.
Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη,ν' ασπρίσει και συνεχίζοντας το χτύπημα,ρίξτε ένα-ένα τ' αυγά,
έπειτα λίγο-λίγο το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.
Αλευροβουτυρώνετε ένα ταψί 32 εκ. και ρίχνετε μέσα το μείγμα.
Απλώνετε από επάνω τα μήλα.
Λιώνετε το βούτυρο με την ζάχαρη και την κανέλα
και το περιχύνεται πάνω στα μήλα.
Το ψήνετε στον φούρνο για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!
Τips
Αν αρπάξουν τα μήλα και η ζύμη είναι ακόμη ωμή σκεπάστε τη μηλόπιτα με αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο..
Η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου