Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Τι πρέπει να ξέρουμε για τα ψάρια

ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ

Πολλοί από εμάς αναρωτιούνται το κατά πόσο είναι φρέσκα
τα ψάρια που αγοράζουμε.
Τα ψάρια είναι μια νόστιμη και υγιεινή τροφή η οποία πρέπει να
υπάρχει σε όλα τα ελληνικά τραπέζια.
Μαγειρεύονται γρήγορα και εύκολα δημιουργώντας πολλούς
και διαφορετικούς γευστικούς συνδυασμούς

DSC01137[1]

ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Τα θαλασσινά είναι πολύ ευαίσθητα,γι’ αυτό πρέπει να
καταναλώνονται όσο το δυνατόν πιο σύντομα από τη στιγμή που
ψαρεύονται.
Όταν τα αγοράζουμε,προσέχουμε να είναι ακόμη ζωντανά.

DSC01130[1]
Πριν καταλήξουν στο πιάτο μας,για να βεβαιωθούμε
ότι είναι φρέσκα,προσέχουμε να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:


1.Τα μάτια τους πρέπει να είναι γυαλιστερά και όχι θολά.
2.Όταν κρατάμε το ψάρι από την ουρά,πρέπει να στέκεται ίσιο.
3.Να μην έχουν άσχημη μυρωδιά.
4.Τα βράγχιά τους να είναι ροζ ή κόκκινα.
5.Όταν πατάμε με το δάχτυλό μας τη σάρκα τους,δεν πρέπει
να αφήνει σημάδι.
6.Επίσης όταν τα τηγανίζουμε,δεν πρέπει να διαλύονται,
αλλά να κρατάνε το σχήμα τους.

DSC01127[1]

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

Όσο φρέσκο και αν είναι ένα ψάρι,πρέπει να δώσουμε μεγάλη
βαρύτητα και στο σωστό τρόπο μαγειρέματός του.

Τα ψητά ψάρια θέλουν υψηλή θερμοκρασία και σύντομο ψήσιμο,
έτσι ώστε να μη στεγνώσει από μέσα η σάρκα τους. 

DSC01138[1]
DSC01140[1]
 
Τα βραστά ψάρια μαγειρεύονται μέσα σε αλατισμένο νερό ή στον
ατμό, προσέχοντας να είναι πολύ χαμηλή η θερμοκρασία,
γιατί υπάρχει κίνδυνος να διαλυθεί το ψάρι.

DSC01124[1] 
Και τα τηγανιτά,τα οποία είναι και τα πιο νόστιμα,πρέπει όλα
να τα αλευρώνουμε,να τινάζουμε το αλεύρι που περισσεύει
και να τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι,έχοντας στην
αρχή δυνατή τη φωτιά,επιτυγχάνοντας μια ωραάα κρούστα
εξωτερικά,αλλά μετά να τη χαμηλώσουμε,για να ψηθεί μέχρι μέσα.

DSC01132[1]

Έχοντας λάβει υπόψιν όλα τα παραπάνω που ανέφερα,θα έχετε
γευστικά ένα επιτυχημένο φαγητό!
Καλή επιτυχία! 
  DSC01143[1] 
Το άρθρο επιμελήθηκε και μας έστειλε η φίλη μας Νόπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου