Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας
6 αυγά
2 ποτήρια γάλα
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια σπορέλαιο
1 μπέικιν
1 βανίλια
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμόνι
1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
3 κουτ. σούπας σιμιγάδι ψιλό
βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
σιρόπι
3 ποτήρια νερό
1/2 ποτήρι ζάχαρη
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα βαθύ ταψί και το βουτυρώνουμε καλά.
Ανοίγουμε τα φύλλα,τα βουτυρώνουμε,τα τσαλακώνουμε όπως παρακάτω
τα βάζουμε στη σειρά στο ταψί και τα ξαναβουτυρώνουμε.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
και τα ρίχνουμε πάνω στα φύλλα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά. Μόλις κρυώσει ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο κρύο ταψί..
ΤΙΡ
Αν θέλετε,μπορείτε να αντικαταστήσετε το λεμόνι με πορτοκάλι. Προσοχή το δικό μου ταψί εδώ είναι σχετικά ρηχό είναι καλύτερα να είναι πιο στενό και βαθύ το ταψί για μένει περισσότερη γέμιση μέσα στα φύλλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου